У Знам’янській громаді відкрили нову амбулаторію

Медичні послуги – ближче до людей. 17 серпня відбулося урочисте відкриття амбулаторії загальної сімейної медицини в селищі Радісне Знам’янської громади Одеської області. Об’єкт був профінансований у рамках президентської програми «Велике Будівництво». 

РадіснеЗ Одеси до селища Радісне – всього 70 кілометрів. А розташоване воно неподалік траси Одеса-Київ, налічує 1,5 тисячі людей. На урочисте відкриття нового медзакладу прибула очільниця Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар’єва, голова Березівської районної ради Віталій Лабуш, народний депутат від 138 округу Степан Чернявський.

“Заклади охорони здоров’я та освіти є стовпами місцевої інфраструктури, тому відкриття амбулаторії є дуже важливим.  Після урочистого перерізання стрічки, оглянули саму амбулаторію: акуратний ремонт, чисті палати, комфортні меблі, сучасне обладнання та нова машина швидкої допомоги. Все на вищому рівні», – зазначив Степан Чернявський.

Заздалегідь передбачили й дві квартири для сімейних лікарів, що працюватимуть в амбулаторії. Це великий плюс,  адже в минулому з житлом для медиків були великі проблеми, через що молоді люди в білих халатах у сільській глибинці довго не затримувалися.

Та найголовніше, що відтепер жителі селища та прилеглих населених пунктів мають можливість користуватися сучасними медичними послугами на місці, не витрачаючись на переїзд до сусідньої лікарні.

радіснеЯк відзначили гості на урочистості, амбулаторія в Радісному є маленькою  часткою оновлення інфраструктури області, і попереду ще багато проєктів з реалізації важливої програми  «Медицина на селі».

Нагадаємо, що наприкінці 70-х років минулого століття в селищі Радісне біля київської траси з’явилася лікарня з травматологічним відділенням. Є така легенда, що збудована вона була під московську олімпіаду 1980 року. Щоправда, збудували погано, і через 30 років будівля лікарні опинилася в аварійному стані.

Натомість селище Радісне заснували біля села Знам’янка в 60-роках, його заселяли бажаючі працювати на зведеному в ті часи великому цукровому заводі. Зараз населений пункт входить до складу Знам’янської територіальної громади, – а та до укрупненого Березівського району області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *