Як працює Центр адмінпослуг в Лиманській ОТГ? ВІДЕО

Новий Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) Лиманська територіальна громада, що у Білгород-Дністровському районі на Одещині, з’явився на вимогу держави утворити власний ЦНАП у кожній ОТГ. У старенькій будівлі по вулиці Соборній, 12, у місті Татарбунари сільська рада провела капітальний ремонт, і переселила сюди своїх нових працівниць. Перших відвідувачів тут почали приймати у лютому 2021 року.

Пані Лілія Воробйова очолила нову структуру громади, і одночасно працює реєстратокою юридчних та фізичних осіб-підприємців. Для СИЛИ ГРОМАД вона провела невеличку екскурсію новим приміщенням. Розповідає: за 5 місяців 2021 року тут вже надали понад 1,7 тисячі адміністративних послуг громадянам, а до бюджету Лиманської громади надійшла 241 тисяча гривень. Усе завдяки тому, що свій ЦНАП громада вирішила розмістити у місті Татарбунари, де більше відвідувачів. А для своїх мешканців організовує виїзні прийоми фахівців на території громади.

цнап“Наш ЦНАП надає 233 послуги. Найбільш популярними серед них це реєстр нерухомого майна, реєстр фізичних, юридичних осіб, а також громадських формувань. Замовляють також витяги з ДЗК, спецводокористування, паспортні послуги та інші”, – пояснює Лілія Воробйова.

Найскладніше, ділиться пані Лілія, було відкрити послуги з реєстрації: адже отримати доступ до офіційних реєстрів – досить складна процедура, потребує багато часу, коштів та документів. Але усі труднощі вже позаду. Тепер у Лиманської громади є власний Центр адмінпослуг, тут є всі необхідні меблі, офісна техніка, а працює кваліфікований персонал. Під керівництвом Лілії Воробйової тут працює державний реєстратор з нерухомості, два адміністратори.

Саме сильні фахівці, яких Лиманській громаді вдалося перехопити в колишнього Татарбунарського району вважає великим успіхом голова Василь Резніченко. Кадри вирішують все, – а коли йдеться про адмінсервіс, він визначає обличчя місцевої влади. Чому ЦНАП розмістили в Татарбунарах а не в Лимані, пояснюють просто – щоб залучити більше коштів у свій бюджет.

“Депутатським корпусом було прийнято рішення розташувати ЦНАП саме у місті Татарбунари задля того, щоб всі жителі колишнього Татарбунарського району змогли отримувати послуги саме у нас. А ми, обслуговуючи інші громади, зможемо таким чином заробляти більше у свій бюджет”, – поділився Василь Резніченко, голова Лиманської територіальної громади.

Завдяки вигідному розташуванню отримують послуги в Лиманському ЦНАПі і мешканці Татарбунар, Дивізійської, Тузлівської, Вилківської громад, приїздять і з Білгород-Дністровського, і з Одеси. Мешканцям сіл Трапівка, Зарічне, Новоселиця (які входять до складу Лиманської ОТГ) також зручніше тут, ніж їздити в Лиман за 30 кілометрів, – пояснює Лілія Воробйова.

Та якщо виникатиме потреба організувати виїзний прийом, – готові провести його на території громади. Адже головне завдання ЦНАПу – наблизити і покращити послуги для людей.

Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *