В Одесі батько заморив голодом 16-річного сина

Вчора ввечері до міської лікарні доставили 16-річного хлопця зі зневодненням та дефіцитом ваги. Зараз підлітком у важкому стані опікуються лікарі.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції в Одеській області.

За словами батька, він вважав, що його хворий син замість підтримки фахівців потребує «духовного лікування», вираженого в харчових обмеженнях. Чоловік звернувся до лікарів лише тоді, коли доведений до виснаження хлопець не зміг навіть пити воду.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.166 (Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України. Триває слідство, правоохоронці з’ясовують, як така подія сталася у повній сім’ї, що не знаходилася на обліку служби у справах дітей та у поле зору поліцейських раніше не потрапляла.

Шановні громадяни! Просимо кожного, кому відомі подібні випадки, не залишатися осторонь, а повідомляти до найближчого підрозділу поліції або на спецлінію «102». Ваша небайдужість може врятувати здоров’я та навіть життя дитини.

Тримаємо кулаки за хлопчину і дуже сподіваємося на силу його організму і професіоналізм медиків. Одночасно з цим проходитимуть заходи у рамках досудового розслідування. Потрібно з’ясувати як така подія могла статись у повній сім’ї, яка ніяк не фігурувала у відповідних структурах.
Просимо кожного, кому відомі подібні випадки, не залишатися осторонь. Повідомляйте про такі факти в поліцію без зволікання, адже саме ви можете врятувати дітей, у прямому розумінні слова”, – прокоментував на своїй сторінці випадок Дмитро Ревун, заступник начальника відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНШІ в Одеській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *