Смертельні курорти: на водоймах Одеської області вже потонуло 27 людей

З початку курортного сезону працівники рятувально-водолазної служби Одеської міської ради врятували на пляжах міста 402 людей, 13 – довелося проводити реанімаційні заходи. Про це повідомив в.о. начальника служби Степан Коцюба.

За його словами, з середини червня в Одесі рятувальники зафіксували 6 смертей від утоплення.

“З цих шести смертей, один випадок, коли людина купалася вночі та один факт суїциду, решта випадків – за станом здоров’я: у людини ще до того, як вона опинилася під водою, зупиняється серце та призводить до смерті”, – пояснив Коцюба.

Він зауважив, що основними причинами утоплення є: купання в невстановлених місцях, стан здоров’я, погодні умови, час доби, вживання алкоголю та порушення правил купання.

Начальник рятувальної служби радить обирати місця, які спеціально визначені для купання, оскільки там чергують рятувальники та є пункти медичної допомоги. А також зазначив, що безпечно купатися лише вдень.

“Людина повинна знати, що треба купатися лише на таких пляжах, а не обирати не обирати безлюдне місце. Бо якщо вона прийшла купатися одна, то їй ніхто не зможе допомогти”, – наголосив Коцюба.

Він додав, що офіційно одеські пляжі відкриті з 06:00 до 20:00, оскільки саме тоді там слідкують за безпекою відпочивальників.

За словами Степана Коцюби, крім порятунку людей на воді рятувальники також допомагають відпочивальникам розшукувати загублених на пляжах дітей. З початку курортного сезону працівники рятувально-водолазної служби повернули батькам 153 дітей.

Трагічних випадків в області ще більше. Як повідомила речниця ДСНС в Одеській області Марина Мартиненко, з початку 2021 року на водоймах Одещини загинули 27 людей, з них 3 дитини, врятувати вдалося 3 людей.

Останній трагічний випадок стався напередодні в Затоці: спочатку, 17 липня, з моря витягли тіло 49-річного чоловіка з Черкас, і продовжували шукати його 13-річного сина. Впродовж доби тіло хлопчика знайшли у воді поблизу бази відпочинку “Ірина”. До загибелі батька з сином бачили на надувному матрасі у Чорному морі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *