Маленькому Дмитрику з Одеси зробили рятівну і найдорожчу в світі ін’єкцію

15 липня 2021 року в The Children’s Hospital у місті Сан Атноніо відбулася довгоочікувана подія: маленькому українцю Дмитрику Свічинському було зроблено рятівну і найдорожчу в світі ін’єкцію Zolgensma. Цей інноваційний препарат генної терапії від смертельної хвороби під назвою спинально-м’язова атрофія 1-го типу обійшовся родині у $2.1 млн. Кошти на лікування збирали всією країною.

Подружжя Марії й Віталія Свічинських з Одеси й досі не може оговтатися від щастя і повірити, що їм вдалося це зробити. Сім місяців тому в них народився такий бажаний первісток Дмитрик. А вже за місяць після пологів батьки були спустошені несподіваним і важким потрясінням – малюк повністю втратив здатність рухатися і згодом в нього діагностували СМА 1-го типу. Це смертельне генетичне захворювання, внаслідок якого більше 90% дітей вмирають до досягнення дворічного віку.

Свічинський“Емоції переповнюють. Дякую українцям всього світу за те, що врятували нашого сина. Тепер ми просто зобов’язані зробити все, для того, щоб держава забезпечила дітей хворих на СМА необхідним лікуванням”, – повідомив батько хлопчика Віталій Свічинський на своїй сторінці.
Подружжю з Одеси  вдалося не лише об’єднати зусилля цілої країни навколо збору коштів для купівлі препарату, а й започаткувати цілий громадський рух “Діти, ми встигнемо” , що привертає увагу до  проблеми відсутності фінансування на закупівлі цих ліків на державному рівні в Україні. І хоч у маленького Дмитрика попереду ще місяці реабілітації, головну справу зроблено.
СИЛА ГРОМАД приєднується до вітань і бажає Дмитрику швидкого одужання.
А державі – взяти на себе відповідальність і знайти можливості фінансувати коштовне лікування маленьких українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *