“Синагога на колесах” мандрує містечками Одещини

В Україні стартувала експедиція мицво-мобіля (“синагоги на колесах”), який подорожує містами й селами. Мета поїздки – познайомити ближче з єврейськими традиціями, культурою і цінностями євреїв з різних куточків України.

ребеОкрім цього, молоді раввини, які беруть участь в експедиції, передаватимуть нужденним євреям гуманітарну допомогу від благодійних проектів Taste of Life і FJC – Федерації Єврейських Громад СНД.

Перші єврейські громади відвідали на Одещині, у містах Балта, Чорноморськ і Білгород-Дністровський. У Балті учасники “синагоги на колесах”  встановили мезузу у будинку місцевого єврея, а також взяли участь в Шаббатних церемоніях в синагозі. Суботня молитва в синагозі Балти пройшла за участі голови місцевої єврейської громади Ефраїма Винярського і директора Музею Холокосту Одеси Павла Козленка.

У Чорноморську молоді рабини зустрілися як з єврейською родиною, так і з випадковими євреями на вулиці. У Білгород-Дністровському пройшли збори єврейської громади міста. Крім того, кожен учасник зустрічі у Білгород-Дністровському мав можливість написати лист Любавицькому Ребе.

реберебе ребеДжерело – https://jewishnews.com.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *