Будинки без адреси: чому власники житла під Одесою не можуть прописатись у своїх квартирах? ВІДЕО

Інвестори нового житлового комплексу «Розенталь» під Одесою скаржаться, що не можуть зареєструватися у власних помешканнях. Два будинки, в яких отримали квартири 240 новосельців, ніяк не можуть зареєструвати своє право власності на нерухомість, бо місцева влада, кажуть, не надає їм офіційної адреси.

розенталь7 липня ініціативна група жителів «Розенталю» завітала у селищну раду, щоб розібратися, хто несе відповідальність за затягування оформлення документів. Розповідають:  квартири отримали ще у січні 2021 року, але Таїровська селищна рада відмовляє людям у присвоєнні нових адрес, посилаючись на забудовника, який не сплатив відповідні внески в місцевий бюджет. Через це люди не знають, як оформити дітей в садок чи до школи, адже не мають прописки за місцем реєстрації.

Ще 13 квітня розрахувався повністю, і все, без прописки, без адреси, не можу довідку отримати, ні машину переоформити, нічого не можу зробити, ніякі документи взагалі”, – каже інвестор “Розенталю” Андрій.

Напереододні, кажуть люди, вони двічі зверталися з листами до місцевої влади з проханням вирішити проблему, – натомість отримали відмову від депутатів. Тож на зустрічі в Таїровській селищній раді висловили свої претензії секретарю Таїровської ради Олександру Орлову. Він, у свою чергу, пояснює: у ситуації, що склалася, винен забудовник, який вчасно не сплатив кошти в бюджет.

“З якихось причин, їх зараз встановлюють правоохоронні органи, договір про сплату пайової участі не був укладений. І ми недоотримали в бюджет Таїровської селищної ради порядка 1,5 мільйона гривень”, – стверджує Олександр Орлов.

Проте, інвестори переконують, що не хочуть бути заручниками конфліктної ситуації між будівельною компанією і місцевою владою, тому просять надати їм право зареєструватись у своїх же помешканнях. Керівники Таїровської громади запевнили, що вирішувати питання з забудовником будуть у законному руслі, можливо навіть через суд, – а офіційні відповіді інвесторам обіцяють надати ближчим часом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *