Болгарія профінансує 10 проєктів бессарабських громад

6 липня директор Агенції транскордонної співпраці “Єврорегіон Нижній Дунай” Сергій Капталан зустрівся з Генеральним консулом Болгарія в Україні Светославом Івановим. Україна і Болгарія – учасники спільної програми “Басейн Чорного моря”. Сторони обговорили можливості участі в спільних проектах регіонального розвитку і транскордонної співпраці в наступному періоді програми “Басейн Чорного моря” – з 2021 по 2027 рік.

На Одещині проживає чимало представників болгарської національної меншості, які продовжують популяризувати свою культурну спадщину на території Бесарабії. Відповідно до статутних положень Агенції, одним із завдань організації є надання допомоги в написанні і підготовки проєктних заявок різним установам Одеської області.

Цього року був оголошений конкурс заявок “Допомога Болгарії на розвиток 2022”. До участі подавалися учасники з різних куточків Одеської області. До фіналу “пропустили” 10 заявок проєктних пропозицій від бессарабських громад на загальну суму 20, 2 мільйони гривень.

На найбільшу суму фінансової підтримки з усіх представлених заявок претендує пропозиція м. Болград щодо створення в місті Центру ремесел у будівлі 19 століття. На втілення цього проекту знадобиться 4,4 мільйони гривень.

У селі Василівка Болградського району прагнуть за 3,7 млн грн капітально відремонтувати й утеплити фасад будівлі установи освіти по вул. Шкільна, 17.

А в чотирьох селах Бородінської ОТГ – Євгенівці, Петрівці, Надрічному, Миколаївці – планують вдихнути нове життя в місцеві музеї культурної спадщини. Обсяг заявленого на ці цілі фінансування складає 3 млн 333 тис. гривень.

А на 3 млн гривень в селі Городнє хочуть капітально відремонтувати й модернізувати місцеву школу.

Джерело – “БессарабіяІнформ”болгарія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *