Sea Breeze 2021: в Одесі тренувалися водолази з України й США

29 червня в Одесі біля причалу Практичної гавані порту відбулися навчальні занурення бойових плавців ВМСУ та фахівців 2-го підрозділу Військово-морських сил США. Там вони тренувалися шукати вибухівку та евакуйовувати поранених.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці навчань.

Учасники тренування відпрацювали підготовку до занурення, пошук небезпечних предметів під водою, а також евакуацію і надання першої допомоги потерпілому водолазу. Українські військовослужбовці добре впоралися з поставленими завданнями й заслужили повагу американських колег з багаторічним бойовим досвідом.

Паралельно до цих навчань під водою, над її поверхнею продовжувалися тренування спецпризначенців вищезазначених підрозділів. Вони забезпечували охорону групам водолазів в умовних ситуаціях промислової зони.

водолазиКрім того, українські морські піхотинці ділилися бойовим досвідом з тактичної медицини з учасниками навчань “Сі Бриз – 2021”.

На полігоні морської піхоти тривають заняття та тренування багатонаціональних сил берегової компоненти міжнародних навчань. Так, на одному з навчальних місць інструктори з тактичної медицини української морської піхоти провели заняття з військовослужбовцями Збройних Сил Грузії, Збройних Сил Республіки Молдови та морськими піхотинцями США.
За словами керівника занять, виконуючого обов’язки начальника медичної служби Командування морської піхоти підполковника медичної служби Сергія Толкачова, українські військові медики продемонстрували як надавати першу домедичну допомогу під час ведення бойових дій та проводити евакуацію пораненого з поля бою відповідно до діючих у Збройних Силах України протоколів.
Важливо, що ці заняття демонструють реальний бойовий досвід, отриманий в районі проведення АТО та ООС. Завдяки професійності наших медиків, застосуванню їх знань та навичок було врятовано не одне життя. Тому ці заняття викликали неабиякий інтерес у наших закордонних колег.
Слід зазначити, що всі інструктори, які проводили заняття, мають відповідно сертифікати підготовки за стандартами НАТО.

Нагадаємо:

  • У Чорне море увійшов ракетний ескадрений міноносець ВМС США класу “Арлі Берк” USS Laboon (DDG 58). Його метою стане – забезпечення безпеки у регіоні.
  • Україна та Великобританія будуть спільно працюватимуть над розвитком військово-морських сил. Міністр оборонних закупівель королівства Джеремі Квін та заступник міністра оборони України Олександр Миронюк в Одесі  підписали відповідний меморандум.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *