Як працює сімейна медицина в Кулевчанській громаді? ВІДЕО

Кулевчанська громада вдосконалює надання медичних послуг своїм громадянам. Місцева влада відремонтувала будівлю комунального підприємства «Медичний лікувально-діагностичний центр». Це приміщення у центрі села – колишня школа, зараз тут працює 2 сімейні лікаря, розповідає голова Михайло ПОПОВ.

кулевчаУмови для перебування пацієнтів у цій сільській лікарні вражають: нові ліжка, чиста постільна білизна, подушки, ковдри, готові прийняти пацієнтів. Окрема палата виділена для ізоляції від інших хворих на коронавірус.

Всюди – нова сантехніка, пральні машини, затишок і комфорт. Минулого року місцева влада виділила кошти на внутрішній ремонт санвузлів, тож лікарняні вбиральні, ванні кімнати – у прекрасному стані.

“За кошти місцеві і кошти фермерського господарства “Кулевча” було відремонтовано це приміщення всередині, закуплені нові меблі, ліжка, шафи. Цього року ми виділили 170 тисяч гривень, купили сучасний аналізатор крові, тож тепер люди можуть прийти і зробити повні розвернуті аналізи”, – розповідає Михайло Попов.

Любов Василівна – сімейна медсестра, працює в Кулевчанському медичному центрі. Розповідає: стару будівлю перетворили на сучасний куточок для відновлення здоров’я кулевчанців. Але й не забули про сімейних лікарів, їх робочі місця також оснащені необхідною технікою.

Для надання першої невідкладної допомоги тут мають усі необхідні медикаменти, – їх надають пацієнтам, які уклали декларації з місцевими сімейними лікарями, безкоштовно. Отримали і тести на Covid-19.

Ми обслуговуємо близько 17 сіл, і не лише з нашої громади, це й Дивізія, Безименка, Ярославка, з Успенівки приїздили укладати договори. Ми стараємось покращити умови, і люди задоволені”, – ділиться голова громади Михайло Попов.

Крім того, на території є окремий пункт екстреної медицини, фахівці якої обслуговують цілу низку сіл колишнього Саратського району, виїздять на виклики в разі потреби додому до пацієнтів. Вони вже підпорядковуються не місцевій владі, а одеському керівництву.

А Кулевчанська громада повністю опікується матеріальною базою і якістю умов, в яких надають своїм мешканцям медичні послуги. І на базі свого медичного центру планують відкрити цілодобовий стаціонар.

Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *