Сильні зливи затопили Ренійську й Ізмаїльську громади. ВІДЕО

Потужні опади на півдні Одеської області випробували на міцність системи населені пункти новостворених Ренійської та Ізмаїльської міської громади. За один день в Ізмаїлі випало 60% місячних опадів. А в Рені лиє з неба вже тиждень.

Як повідомляє місцеве видання “Одесса-Рени”, поглиблена балка Баланєшти з потоками води впоралась на відмінно, як і нові ливневки, встановлені нещодавно по вулиці Пролетарській. В селі Долинському під час дощів потоки води, які рушила з полів, вдалося спрямувати у балку, а з неї в озеро Кагул, завдяки поглиблювальним раніше роботам за селом. Вони, по суті, врятували селян від затоплення.

Проте в одному слабкому місці дамба таки не витримала і вода рушила на вулицю Крайня. За словами старости села Валентини Салій, систему водовідведення ще раз прочистять, як тільки покращаться погодні умови.

Як повідомив Ренійський міський голова Ігор Плєхов, Ренійська громада планує закупити спецтехніку, а саме ескаватор, який планово очищатиме місцеві водозахисні споруди.

А в Ізмаїлі 20 червня під час денної зливи випало опадів у розмірі 61 % від місячної норми. В результаті були затоплені вулиці, і частина міста виявилася знеструмленою.

Як розповів мер Андрій Абрамченко на своїй сторінці у Фейсбуці, це справжнє стихійне гідрометеорологічне явище.

“В Ізмаїлі після потужної зливи значна частина міста виявилася знеструмленою. Відновлення подання енергопостачання проводиться поетапно”, – повідомив Андрій Абрамченко.

ВІДЕО – “Одесса-Рени”:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *