Пожежна безпека і цивільна оборона: Татарбунарська громада самостійно захищатиме своїх мешканців

Депутати Татарбунарської міської ради під час сесії затвердили окрему спеціалізовану місцеву програму цивільної оборони, техногенної і пожежної безпеки на 2021-2024 роки. Вона фінансуватиметься з бюджету міськради.

Програма буде фінансуватися з бюджету міської ради і спрямована на  забезпечення рівня готовності місцевих органів управління цивільного захисту у випадках, що можуть виникнути  під час надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру. Серед них “зменшення економічних та матеріальних втрат від можливих надзвичайних ситуацій; створення необхідного матеріального резерву громади; надання  громадянам, постраждалим від наслідків надзвичайних ситуацій, матеріальної та фінансової допомоги для усунення наслідків небезпеки; забезпечення належного рівня безпеки населення і захисту територій, об’єктів підвищеної небезпеки від загроз надзвичайних ситуацій зазначеного характеру”, повідомляють в міськраді.

Розробником  і відповідальним виконавцем програми виступає Татарбунарська міська рада. Співрозробником  та ініціатором програми є Татарбунарський міськрайонний сектор Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в  Одеській області.

Серед  конкретних заходів програми передбачена закупівля спеціалізованої аварійно-рятувальної техніки та запчастин для неї, придбання  захисного спеціального та форменного одягу аварійно-рятувальних підрозділів; забезпечення пожежно-технічного оснащення (електрогенераторів, пожежних рукавів, ліхтарів та іншого технічного обладнання для пожежних автомобілів); забезпечення функціонування підрозділу місцевої пожежної охорони Татарбунарської громади в селах Струмок, Дельжилер, Нерушай; придбання (перезаряжання) вогнегасників на об’єктах Татарбунарської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *