Голова Іванівської ОТГ звернувся до міністра Степанова через зниження фінансування для лікарні

Голова Іванівської селищної громади, що у Березівському районі на Одещині, публічно звернувся до вищого керівицтва держави через критичне недофінасування місцевої лікарні. Віктор Лобач вже не вперше порушує це гостре питання, адже останні фінансові показники, якими Іванівську ЦРЛ збирається у 2021 році  забезпечити держава, вкрай низькі. Зарплати медиків профінансовані на 12%, а загальна сума недостачі коштів сягає 10 млн гривень. Їх держава пропонує перекласти на місцеві бюджети.

Про це Віктор Лобач повідомив 6 травня на своїй сторінці у Фейсбуці.

Незважаючи на те, що у квітні Іванівська багатопрофільна лікарня уклала 3 нові медичні пакети, суми для фінансування медичного закладу виявились зменшені. Це Віктору Лобачу підтвердили і в Національній службі здоров’я Південного регіону України.

Так, у порівнянні з 2020-м роком, лікарнею підписано з НСЗУ на 3 медичні пакети більше, загалом кількість укладених пакетів – 10, а коштів отримає лікарня набагато менше. Так, наприклад, на утримання всієї поліклініки на цілий рік затвердили 492,4 тисячі грн., або 41 тис. грн. на один місяць, що складає 12 % від загальної потреби на заробітну плату працівникам, і так приблизно по кожному відділенню, пояснює Віктор Іванович.
шаталова Загалом по лікарні до кінця року незабезпеченість по заробітній платі може скласти до 10 мільйонів гривень.
Коли слухаєш на різних ток-шоу керівників вищого рівня про те, як гроші ходять за пацієнтом і як все добре на місцях в сфері медицині, а що ж насправді? Шановні керівники Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов, Світлана Шаталова, прошу Вашого безпосереднього втручання в дану ситуацію та допомоги. Чи для цього ми з Вами, коли працювали разом в Одеській області, відновлювали лікарні, будували приймально-діагностичні відділення, щоб зараз все знищити? І це стосується не тільки Іванівської лікарні, а і багатьох інших колишніх районних лікарень, які не стали опорними”, – резюмує очільник ОТГ.
Просить втрутитись у ситуацію Віктор Лобач і народного депутата від 138 виборчого округу Степана Чернявського.
Віктор Лобач наполягає: без зважених рішень на рівні держави лікарні просто зникнуть, а громади самостійно не зможуть їх утримувати через брак фінансування. Він виклав в мережу усі суми коштів, передбачених згідно укладених медичних пакетів Іванівської лікарні.
Як раніше повідомляла СИЛА ГРОМАД, Іванівська селищна громада переймалась збереженням лікарні та продовженню її роботи, тому на фінансування комунальних послуг, медикаментів та інше матеріально-технічне забезпечення вже виділила 1,5 млн. гривень. Забезпечувала пацієнтів харчуванням, залучала місцевих фермерів до постачання продуктів. Та навіть якщо у другому півріччі до співфінансування медзакладу долучаться інші громади, це не виправить ситуацію, яка склалася із низькою заробітною платою медиків, стверджує голова.
Нагадаємо, послугами Іванівської багатопрофільної лікарні користуються жителі Знам’янської, Коноплянської, Іванівської, Великобуялицької громад Одещини.
документ
документ
Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *