Зміни в освіті: школярам Одещини викладатимуть “Підприємництво й фінансову грамотність”

В одній міській та шести обласних школах Одещини учням почнуть викладати фінансову грамотність. Перші уроки почнуться не раніше, аніж у 2024 році, повідомив директор обласного департаменту освіти та науки Олександр Лончак на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, першими фінансову грамотність почнуть вивчати школярі, які цьогоріч закінчують четвертий клас. Новий предмет у них з’явиться лише через три роки — у 2024, коли ці діти навчатимуться у восьмому класі. Як запевнив Лончак, предмет не буде обов’язковим для всіх.

“Коли ці діти перейдуть до 8 класу, виникне питання: обрати предмет «Підприємництво і фінансова грамотність» як інтегрований курс, або якийсь інший, наприклад, «Культура добросусідства». Саме заклад освіти з урахуванням освітніх потреб учнів ухвалює рішення щодо включення до освітньої програми одного з предметів. Ми на це вибір впливу не маємо”, – пояснив директор департаменту.

Він також додав, що на допомогу вчителям започаткували спеціальний курс з підвищення кваліфікації, та наголосив: у школах справді необхідно викладати фінансову грамотність.

гроші“Завдяки цьому курсу учні зможуть більше дізнатися про гроші, податки, доходи та витрати, а також навчаться елементарному управлінню власним бюджетом. До того ж є блоки про правила безпечної роботи з платіжними картками, криптовалютою, електронними грошима та інтернет-інструментами”, — розповів Лончак.

За його словами, у 2024 році фінансову грамотність планують викладати в Одеській загальноосвітній школі №26, а також у школах сіл Шабо, Нерубайське, селища Таїрове, міста Балта (школи №1 та №2), а також Великодальницької ОТГ.

Треба відзначити, що фінансову грамотність вивчатимуть школярі 8-9 класів. Учні 5-6 класів зможуть на вибір вивчати етику, культуру добросусідства, або “інший курс морального спрямування”. Олександр Лончак також запевнив, що в разі запровадження нових предметів навчальне навантаження на школярів не збільшиться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *