На дітях не економлять: у дитсадках Визирської громади продовжили опалювальний сезон. ВІДЕО

Через квітневі температури, що цьогоріч досить низькі як для звичайної весни на Одещині, дитячі дошкільні заклади Визирської територіальної громади продовжують обігрівати, підтримуючи у спільнях та ігрових кімнатах безпечний і комфортний температурний режим.

Піклування про маленьких жителів Визирської ОТГ — це важлива робота, яка поєднує в собі різноманітні складові. Це й забезпечення їх дитячими та спортивними майданчиками, гідним медичним обслуговуванням, створення комфортних умов для навчання тощо. Саме ці питання завжди на контролі місцевої влади. Тому і рішення продовжити опалювальний сезон в дитячих садках громади було прийнято без зайвих вагань. Так, у школах вже відключені від центрального опалення, а от найменших жителів громади продовжують обігрівати.

“Фактично на сьогодні від системи опалювання школи відключено, тому що в кабінетах температура 19-21 градуси, а коли сонячна погода, то навіть і більше, вже жарко, там відкривають вікна. А в дитячих садках, оскільки там дітки сплять, то ще опалюємо і будемо продовжувати до кінця цього місяця”, – пояснює Валентина Харламбова, керівниця відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільської ради.

ВизиркаПерший заступник Визирського сільського голови Олександр Токменінов розповідає: громада на дітях кошти не економить, а навпаки – намагається зберегти здоров’я малюків. В інших соціальних об’єктах системи опалення вже вимкнули. Тому підводять підсумки опалювального сезону.

“В цілому опалювальний сезон в нашій громаді пройшов досить успішно. Але ми враховуємо те, що до нас приєдналися ще три колишні сільські ради, в яких обладнання потребує ремонту, і ми цим питанням займаємося”, – каже перший заступник Визирського голови.

Завідувачка Визирського закладу дошкільної освіти «Пролісок» Олена Стрельченко відзначає: опалювальний сезон цього року в  дитсадку, попри всі виклики зимової суворої погоди, пройшов добре. Все завдяки тому, що велику увагу місцева влададоклала до модернізації опалювальної системи. Тут повністю замінили всі труби на металопластикові, сучасні, встановили крани, які можуть регулювати температуру в будівлі.

Ми працюємо в режимі карантинних обмежень, тому вхід на територію стороннім особам заборонено; обмежено кількість дітей в групах — в нас 11-12 дітей, не більше, тому що потрібно дотримуватися дистанції. Здебільшого відвідують садочок діти, чиї батьки працюють, а також ті, які потребують поліпшення життєвих умов, або перебувають у складних життєвих обставинах. Ну, а так все у звичному режимі”, – розповіла пані Олена.

Працівники дитсадка дотримуються карантинних заходів: вихователі працюють в масках та рукавичках, постійно провітрюють приміщення та проводять їх дезінфекцію.

За матеріалами – Лиманська Агенція Новин:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *