Одещина переходить з “червоної” у “жовту” зону з 25 квітня

З 25 квітня, Одеська область виходить з “червоної” карантинної зони і переходить у «жовту». Відповідне рішення ухвалила Державна комісія з питань надзвичайних ситуацій.

«З 00.00 годин, 25 квітня 2021 року, в Одеській області, скасовується «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», – повідомив Міністр розвитку громад та територій, перший заступник голови Державної комісії Олексій Чернишов.
При цьому, за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на території Одеської області з 25 квітня застосовуються обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

Очільник департаменту освіти та науки Олександр Лончак повідомив про можливий перехід до змішаного типу навчання. Це означає, дщо за парти повернуться не лише учні початкових класів, а й школярі 9-11-х. Для цього попросив вчасно інформувати Департамент “про рішення місцевих комісій ТБ та НС щодо відновлення діяльності і режиму роботи”.

За минулу добу на території Одеської області за даними лабораторного центру підтверджено методом ПЛР 841 нових хворих на коронавірус (діти – 25, медпрацівники – 6).

Наразі у «червоній» зоні перебувають місто Київ, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Одеська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області. Перед цим головний санлікар країни Віктор Ляшко анонсував, що найближчим часом із цієї зони вийдуть Львівська, місто Київ (з дня на день), Київська, Запорізька, Одеська та Полтавська області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *