“Ми тебе розчавим”: голова Плахтіївської громади поскаржився до поліції на шахраїв. ВІДЕО

Голова Плахтіївської територіальної громади, що у Білгород-Дністровському районі на Одещині, звернувся до поліції та Служби Безпеки України через неправомірні дії стосовно нього. Іван Григорович ЛИХО поскаржився на невідомих осіб, які телефонують мешканцям села і представляючись головою села, вимагають громадян перераховувати кошти на вказаний рахунок в одному з банків. Мова йде про… 4,5 тисячі доларів США.

Про це голова громади повідомив кореспонденту СИЛИ ГРОМАД.

виконкомТелефонні вимагачі-“рекетири” зателефонували вже чотирьом мешканцям Плахтіївки, розповів Іван Лихо, і просили сплатити кошти за нібито терміновий продаж будинку.

Звернувся до поліції з проханням прийняти міри, тому що телефонують від мого імені,  звертаються до жителів, які продають свої житлові будинки, підібрали мій голос, вимагають щоб  перерахували кошти у розмірі 4,5 тисяч доларів. За вчора тільки 4 випадки таких було, люди мені телефонують, обурюються що у нас в громаді така ситуація. Тому звертаюсь до всіх мешканців села: не йдіть на поводу у аферистів, не вірте їм, якщо є якісь питання – звертайтесь у сільську раду”, – повідомив Іван Лихо.

Мова йде про житлові будинки, які тимчасово пустують: після смерті батьків нерухомістю володіють діти, що давно виїхали з Плахтіївки і в селі не проживають. Вони й стали мішенню для шахраїв. Очільник Плахтіївської громади розцінює ці випадки як методи морального тиску на себе. Пан Лихо пояснює: напередодні, 20 квітня, відбулась сесія, на якій депутатський корпус затвердив розмір податку з землі, який мають сплачувати власники ділянок. Нові розрахунки комусь дуже не подобаються, каже Іван Лихо, – дехто з селян не хоче виходити з тіні і чесно сплачувати кошти до бюджету.

Іван ЛихоКрім того, на керівництво Плахтіївської громади намагається тиснути й засновник одного з транспортних підприємств, який тут займається пасажирськими перевезеннями. Так, під час сесії, підприємець Алім Білалов пропонував сільській раді виділяти на пільгове перевезення місцевих мешканців до 50 тисяч гривень на місяць. Проте депутати вважають ці кошти завищеними, а тому відхилили пропозицію. Кому саме вигідно зараз розхитувати ситуацію, представляючи місцеву владу у невигідному світлі, – доведеться з’ясувати правоохоронцям. Адже шахраї не просто телефонують людям, а й надають рахунки одного з банків, куди просять зачислити кошти.

“Це житлові будинки, де батьки повмирали, діти повиїжджали, – а  представляють мене, що я хочу заробити на цих будинках кошти якісь. Є телефони цих людей, сьогодні я в поліції надав ті телефони, рахунки Приватбанка, ми телефонуєм, ті люди відповідають грубо і з погрозою, – що “ми тебе розчавим”. Працює ціла схема таких людей, які незадоволені, що сьогодні сільська рада приводить у відповідність всі земельні питання, вимагає податки, які на протязі багатьох років не сплачувалися. І от таке незадоволення  серед цих людей і такий супротив іде”, – поділився Іван Лихо.

На офіційному сайті Плахтіївської сільської ради вже оприлюднене звернення до громадян від виконавчого комітету Плахтіївської сільської ради, з закликом бути пильними і не довіряти сумнівним пропозиціям з невідомих номерів.

“Ні в якому разі не перераховуйте кошти шахраям, тому що ні сільський голова, ні сільська рада до цього непричетні”, – йдеться у заяві.

Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

2 thoughts on ““Ми тебе розчавим”: голова Плахтіївської громади поскаржився до поліції на шахраїв. ВІДЕО

  1. Аналогічна ситуація відбувалася в Одеській науковій бібліліотеці (бувша горьковка), шахраї якимсь чином знімали з рахунків заробітних карт, гроші. Я звернулася в кібер поліцію і злочинці затаїлися. Та бачу, що не заспокоїлися, схема майже така. Не тільки банківські працівники, а й місцеві мешканці пов”язані на злочинних діях. Потрібно всім бути уважними, ділитися інформацією з службами безпеки і допомогати розкривати такі злочини. Злочинці ведуть себе таким чином, бо впевнені, що їх не накажуть, а наказувати потрібно, самими суворими законами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *