Таїровська громада вирішує проблеми “Райдужного”, але просить мешканців і бізнес офіційно зареєструватись на території ОТГ. ВІДЕО

За неофіційними підрахунками, у житловому масиві “Райдужний” під Одесою зараз мешкає від 40 до 50 тисяч людей. Хоча офіційно прописано лише 5 тисяч мешканців. Густонаселений мікрорайон непогано впорядкований: тут чисто, доглянуті газони й зелені зони, на території безліч дитячих майданчиків, кафе, магазинів, салонів краси. Проте є й недоліки: тут бракує місць для парковок, гостра нестача дитсадків і шкіл, щоденні затори на в’їздах і виїздах. Тому нова команда Таїровської громади комплексно вирішує проблеми радужанців: по-перше, шукають земельну ділянку під освітні заклади; виявляють тих, хто ухиляється від сплати місцевого податку, і по-третє, переконують підприємців оформити свій бізнес на території Таїровської ОТГ, аби мати кошти на розвиток соціальної сфери.

Як громада бачить вирішення проблем одного з найбільших містечок на своїй території, – дізнавалася СИЛА ГРОМАД.

На землях колишніх виноградників Одеського інституту виноградарства і виноробства ім. Таїрова можна звести державні садок і школу. У цьому дуже зацікавлені як мешканці “Райдужного”, так і керівництво Таїровської громади. Для цього потрібно державну землю передати у комунальну власність громаді. Це зробити непросто, адже мова йде про кілька гектарів. Проте місцева влада переконує: соціальних об’єктів гостро бракує по всій території, але шанси для їх появи є.

Наразі перемовини з Академією аграрних наук тривають, а тим часом в Таїровській раді підрахували, що число офіційно зареєстрованих мешканці в “Райдужному” абсолютно не збігається з реальними цифрами. Адже проживає тут не 5 тисяч, а вдесятеро більше людей. 40-45 тисяч населення – це ціле місто, проте доходи в місцевій скарбниці так само не відображаються.

Аби вирішити проблеми радужанців, потрібна стратегія. Андрій Сафроненков – голова депутатської комісії з бюджету та фінансів, яка віднедавна розпочала роботу в Таїровській селищній раді. Пояснює: депутати виявили численні порушення, пов’язані з несплатою доходів в місцевий бюджет. Так, наприклад, 70% населення не сплачує земельний податок, а якщо й платить – то за заниженими ставками. Приміром, на землях сільгосппризначення розташований ресторан, – але в місцеву скарбницю податки не йдуть від реального використання землі.

“Якби жителі прописувались тут і частина їхнього подоходного податку лишалася б громаді, чи СПД, яких тут чимало. Ви бачите, і ресторани, і маленькі магазини, зоомагазини, кав’ярні, – якби їхні гроші лишалися б в громаді, ми звісно, могли б більше зробити для Райдужного. Тому зараз одне з основних завдань – створення привабливості для середнього і малого бізнесу, щоб вони реєструвались на території нашої громади. Таким чином, податки будуть надходити до бюджету, у нас буде більше можливостей створювати об’єкти інфраструтури”, –  пояснює Андрій Сафроненков.

Нова команда Таїровської громади розпочала повний аудит свого майна і аналіз реальних надходжень. Стартувала повна перевірка роботи торгових точок, так званих МАФів. Як розповів пан Сафроненков, з усіх торгових точок, які здійснюють підприємницьку діяльність на території Таїровської ОТГ, понад 60% не мають дозволів і документів, а тому працюють нелегально.

Також перевірили і рекламні конструкції, так звані “бігборди”, які встановлені обабіч головних магістралей на території громади. Як виявилось, зі 140 конструкцій офіційні документи є лише… у 12! Всі інші, здійснюючи підприємницьку діяльність, не платять жодної гривні в бюджет. Тому влада активно переконує підприємців легалізувати свою роботу, а ще – переоформити свій бізнес на території Таїровської ОТГ. Тим більше, що зараз це зробити дуже просто: витративши 15 хвилин на перереєстрацію в Таїровському Центрі адмінпослуг.

Навести з цим порядок місцева влада вважає своїм головним обов’язком, адже це суттєві надходження, від яких залежить подальший розвиток громади.

Детальніше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

One thought on “Таїровська громада вирішує проблеми “Райдужного”, але просить мешканців і бізнес офіційно зареєструватись на території ОТГ. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *