Пережити кризу: як в Одесі закликають створювати патронатні родини? ВІДЕО

Одеська міська рада прагне охопити сімейними формами виховання дітей-сиріт та малечу, родини яких потрапили у складні життєві обставини. Серед них – надання патронатних послуг, створення патронатних родин у місті. З цією метою Центр соціальних служб Одеської міської ради спільно з громадською організацією «Кожній дитині» провів онлайн-семінар щодо надання послуги сімейного патронату.

У навчанні взяли участь 50 людей, які бажають стати патронатними вихователями та мають пройти первинний відбір кандидатів.

Учасників семінару ознайомили із суттю послуги патронату, її специфікою та місцем в системі захисту дітей та підтримки сімей з дітьми, які опинилися у складних життєвих умовах, на рівні громади, юридичними аспектами, етапами надання послуги патронату, принципами відбору сімей кандидатів у патронатні вихователі.

На центри соціальних служб покладено обов’язки донести до громадськості суть та зміст послуги сімейного патронату як альтернативи розміщенню дітей до притулків та інтернатів.

Для популяризації зазначеної послуги відзняли відеоролик «Впровадження послуги патронату над дитиною», авторкою стала відома журналістка Наталія Перевалова.

Як повідомляють у муніципалітеті, сімейний патронат – професійна комплексна послуга, розроблена на основі найкращих європейських практик виховання дітей, які тимчасово залишилися без піклування батьків. Послуга передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини у сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками або іншими законними представниками дитини складних життєвих обставин.

Патронатний вихователь надає послуги з догляду, виховання й реабілітації дитини у своїй родині.

Сімейні пари з досвідом виховання власних дітей, які бажають отримати досвід патронатного вихователя, можуть звертатися до Центру соціальних служб Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, вул. Іцхака Рабіна, 7. Детальнішу інформацію та консультацію можна отримати за телефоном: 784-92-17.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *