Велосипедом – на допомогу: Балтська громада закупила 45 велосипедів для соцпрацівників. ВІДЕО

Балтська міська рада перемогла у проекті «Надання соціальних послуг громаді», спонсором якого є уряд Японії. За здобутий міжнародний грант Балтська міська громада закупила 45 велосипедів, для кращої роботи соціальних працівників.

Про це повідомляє пресслужба громади.

На кошти цього гранту реконструювали Балтський інклюзивної-ресурсний центр згідно з сучасними вимогами, що дасть змогу розширити спектр послуг для дітей з інвалідністю. В рамках проекту соціальні служби громади вже отримали комп’ютерну техніку. Крім того, днями до Балти доставили 45 новеньких велосипедів для соціальних працівників, які надають допомогу на дому жителям всіх населених пунктів Балтської громади.

На центральній площі міста відбулося урочисте вручення велосипедів соцпрацівникам.

«Велосипеди – це перший етап. Наступними будуть електромопеди», – зазначив голова Балтської громади Сергій Мазур.

Нагадаємо, що Балтська міська об’єднана територіальна громада створена однією з перших на Одещині, у 2015 році. До складу громади увійшли Балтська міська і багато сільських рад колишнього Балтського району: Бендзарівська, Білинська, Борсуківська, Гольм’янська, Кармалюківська, Козацька, Коритненська, Лісничівська, Миронівська, Обжильська, Оленівська, Пасатська, Пасицелівська, Переймівська, Перелітська, Саражинська, Новопольська сільські ради.

Таким чином, до громади входять місто Балта і 31 село. Населення громади складає 31817 людей. Раніше соцпрацівникам доводилося долати кілометри пішки чи на власному транспорті, щоб відвідати людей під опікою, відтепер надаватимуть послуги на транспортному засобі, який їм надав роботодавець.

До речі, нові велосипеди – жіночі, зі зручними рамами, і від українського виробника. Вони оснащені кошиками для перевезення невеликого вантажу, а також шлемами та навіть наколінниками.

Детальніше – у ВІДЕО:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *