“Соціальний перукар”: в Іванівській громаді стрижуть пенсіонерок безкоштовно

В Іванівській територіальній громаді, що на півночі Одещини, підвели підсумки першого року соботи соціального пункту. Це один з найуспішніших проектів місцевої влади, адже він спрямований на надання послуг найвразливішим категоріям громадян: літнім людям, бідним, пільговикам, дітям з малозабезпечених та багатодітних родин тощо.
Про це повідомив голова громади Віктор Лобач на своїй сторінці у Фейсбук.
Напередодні святкування річниці від дня утворення соціального пункту, громада запровадила ще одну послугу. Відтепер обслуговує усіх пенсіонерів, надаючи їм можливість безкоштовно підстригтися у перукаря.
“З 22 березня 2021 року п’ять днів на тиждень з 09:00 до 11:00 Андрійчук Катерина Миколаївна буде приймати пенсіонерів нашої громади, а також діток з багатодітних та малозабезпечених сімей безкоштовно. В подальшому таку послугу будемо надавати з виїздом на місця в с. Віктор ЛобачБаранове, с. Білка та с.Северинівка”, – розповів Віктор Лобач.
А першими клієнтами, що скористалися послугами стиліста, стали пенсіонерки з Баранівки, Прохорівки, Бузинове, Іванівки та хлопчик з села Білка.
“Всіх пенсіонерів обслуговують безкоштовно і їм тепер не потрібно витрачати 100 гривень зі своїх пенсій, щоб підстригтися. Звичайно ми нікого не змушуємо користуватися цією послугою саме у нас, а просто надаємо таку можливість людям, і громадяни, котрі відвідали сьогодні нашого соціального перукаря були задоволені”, – написав голова громади.
ЛобачЗагалом завдяки соціальній роботі, запровадженій силами місцевої влади, в Іванівській громаді вдалося охопити населення кількома напрямками:
“Близько 35-ти тисяч різних хлібобулочних виробів, які пенсіонери змогли придбати по собівартості, також багато їх роздали безкоштовно. Сотні продуктових наборів доставлені соціальними працівниками людям, що потребують, по домівках та роздані через соціальний пункт. Одяг, взуття, та інші речі- це теж наші люди мали можливість взяти знову ж безкоштовно в нашому соціальному пункті. Лозунгом нашого проекту є слова: « Якщо можеш- поклади, якщо потребуєш- візьми»”, – поділився Віктор Іванович.
Віктор Лобач подякував людям-благодійникам, які долучились до роботи соціального пункту та неодноразово надавали допомогу.
Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *