Фермер з Бессарабії вже посіяв ярий ячмінь та овес

У господарстві «Вікторія», що обробляє землі в Кілійській ОТГ на Одещині, озимі культури перезимували відносно нормально, незважаючи на пізні сходи й не дуже прохолодну зиму. Втім, наразі ситуація нагадує минулорічну: перепади температури від плюсових удень до мінус 2-4°С вночі «підкріплюються» вітрами й відсутністю опадів, що сприяє вивітренню вологи. 

Про це розповів голова СВК «Вікторія» Дмитро Артеменко.

«Якщо тиждень тому, дивлячись на поля, я радів у душі, то сьогодні спрогнозувати ситуацію дуже складно. В той час, коли в морозний період поля Київщини, Миколаївщини, Полтавщини, Сумщини,  були вкриті снігом, у нас упродовж трьох тижнів відсутні будь-які опади, волога щоденно втрачається», – розповів фермер.

Щодо самих рослин – вони практично вийшли зі стану зимового спокою, втім, належного розвитку немає через коливання температур.

«Господарства нашого району вже в 20 числах лютого виходили в поле, а ми 1 березня посіяли ярий ячмінь, овес, насівали ділянки зі зрідженими сходами, деякі пересівали. Робимо все, що від нас залежить», – зауважив Дмитро Артеменко.

Фермер сподівається, що ситуація з урожаєм на Одещині цього року буде кращою, ніж торік, коли в господарстві через загибель озимих культур довелося пересівати всі поля, а це близько 1000 га. Пересівали насінням соняшника, кукурудзи, просом – насіннєвим матеріалом допомогли колеги з АСУ.

У другій половині роBAу та%Bож не було опадів, тому не вдалося зібрати й пізні культури, а врожайність, яку отримали, розраховувалася навіть не в центнерах, а в кілограмах.

«У середньому ми зібрали по 300 кг/га ярого ячменю, вівса, соняшника, гороху, кукурудзи», – додав аграрій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *