На острові Єрмаков живодери вбивали тільних корів і коней. ВІДЕО (обережно, 18+)

У Дунайському біосферному заповіднику на острові Єрмаков, який розташований між двома протоками Дунаю – Соломоновим рукавом і Килійським гирлом, виявлені жорстокі факти браконьєрства.

ДунайНевстановлені наразі особи застрелили кілька коней і корів, розбивши їх на м’ясо. При цьому деякі тварини виявилися вагітні.

Так, минулого тижня співробітники ТОВ «Єрмак» – підприємства, що є орендарем острова, виявили останки як мінімум шести одиниць худоби, зокрема кобили, в плаценті якої було лоша, декількох маленьких лошат і тільної корови. Також без мами залишився маленький теля з пуповиною, на очах якого покидьки обробили її на м’ясо і відвезли.

Охоронцями підприємства була знайдена облаштована засідка, з якої вівся відстріл тварин. Судячи з усього, браконьєри намагалися приховати свої сліди, так як на місці було виявлено всього один відстріляний патрон. Зате залишилася порожня пляшка від коньяку, безліч відбитків від взуття і сліди волочіння туш тварин до води, де швидше за все на браконьєрів чекав човен.

Як розповів директор Дунайського біосферного заповідника Олександр Волошкевич, жертвами нелюдів стали так звані домашні тварини, а не буйволи і дикі тарпановідние коні породи коник, які раніше у співпраці з природоохоронної організації «Рівайлдінг Україна» були заселені на острів Єрмаков в рамках проекту « відновлення водно-болотних угідь і степів регіону дельти Дунаю ». Втім, на жахливість ситуації це не впливає.

Дунай«Це звичайно жахливо. Коли розумієш, що ці корови і кобили були тільні, залишилися маленькі телята, лошата. Завтра ці покидьки буйволів постріляють або оленів. Звичайно їх треба знайти і жорстко покарати», – поділився з нами своєю думкою директор ДБЗ.

У свою чергу директор ТОВ «Єрмак» Роман Клименко розповів , що за фактом події було написано заяву в поліцію і відкрито кримінально виробництво. За нашою інформацією, слідство ведеться за ч.2 ст. 248 КК України (Незаконне полювання), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років.

На даний момент поліція і служба безпеки підприємства посилено займаються пошуками шкуродерів. За будь-яку інформацію про них оголошено винагороду 50 тисяч гривень.

Усіх, хто володіє будь-якою інформацією, просять звертатися на лінію «102» або за телефоном 0660411149 Сергій Сергійович. Конфіденційність гарантується.

Джерело – Бессарабія Інформ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *