Цигаркова мафія: в Одесі журналістів 7 телеканалу побили під час зйомок нелегальної торгівлі на ринку. ФОТО, ВІДЕО

В Одесі на ринку “Північний”, що на селищі Котовського, журналісти проекту “Нормально” знімали сюжет про торгівлю незаконними сигаретами. Товар без акцизу і з явно підробленими етикетками був розміщений у відкритому місці, – на лотку.

цигаркиУ момент зйомки на журналістів та операторів напали власники товару – група іноземців з Кавказу. Вони вибили камеру з рук оператора, провокували бійку. Після погроз на свою адресу журналісти викликали правоохоронців. Один із порушників намагався втекти.

«Він різко сідає в машину, на передачу, зривається з місця… Ну, дякуючи Ігорю Гвоздеву, оператору, він просто мене за куртку встиг відтягти від машини, тобто нога не попала под колесо, а просто бампером — такий добрячий удар був по нозі», — розповiв кореспондент 7 каналу Віктор Надюк.

Постраждалому оператору надали допомогу медики – у нього сильне забиття ноги і розтягнення зв’язок.

цигарки“Найсмішніше пояснення тютюнових королів Північного ринку співробітникам поліції: “Журналісти приїхали, незаконно познімали на камеру, побили всіх бізнесменів і поїхали!”, – написав Віктор Надюк на своїй сторінці у Фейсбук.

На місце події викликали поліцію,  яка затримала автомобіль порушників.

Як відзначають журналісти, поліція відкрила провадження за ч. 1 статті 171 (перешкоджання журналістській діяльності). Про контрабандні сигарети поки що – ані слова.

цигаркицигарки

цигаркицигарки

Між тим, згідно зі ст. 156  КУпАП, за роздрібну або оптову (включаючи імпорт або експорт) торгівлю тютюновими виробами без наявності ліцензії або без марок акцизного збору чи з підробленими марками цього збору, передбачено штраф від 50 до 200 н.м.д.г. (850 грн – 3400 грн) з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *