Сергій Митрофанський: під час пандемії непомірні тарифи на газ – недопустимі

На засіданні IV сесії Одеської обласної ради депутат Сергій МИТРОФАНСЬКИЙ пояснив, чому фракція політичної партії “Батьківщина”, яку він представляє в облраді,  підтримала проєкт звернення до Верховної Ради та Уряду через тарифну кризу. На його думку, через непомірні ціни, встановлені цьогоріч на газ, селяни на його батьківщині вимушені повертатись до забутих способів обігріву своїх домівок.

Сергій Митрофанський“На початку 2000-х років, коли в селище Зеленогірське Любашівського району нашої області прийшов газ – межі щастя односельців не було краю. Зокрема, і в моїх батьків. Але я здивувався, коли вони не захотіли прибирати старий твердопаливний котел: мовляв, хто знає, – можливо колись знадобиться? Мій юнацький максималізм і оптимізм не міг це зрозуміти: я казав батькам, що через 20 років ми взагалі перейдемо на відновлювальну енергію, вітряки, сонячні панелі і тому подібне! І як мені прикро було усвідомити той факт, що через 20 років вони знову запалили той старий котел. І як тисячі українських сімей, зустрічають свою старість із сокирою в руках”, – звернувся до сесійної зали Сергій Володимирович.

Як зазначив депутат, і політична партія «Батьківщина», і її фракція в обласній раді обурені політикою Уряду, яка призвела до значного підвищення цін на газ та інші тарифи у житлово-комунальній сфері. Масу питань викликає скорочення субсидій для населення, а також ускладнення процедури їх отримання. За словами Сергія Митрофанського, його однопартійці подали на розгляд Верховної Ради два законопроєкти, що мають на меті знизити встановлені тарифи на послуги.

Сергій Митрофанський«Партія «Батьківщина» планомірно, послідовно, і роками веде політику по боротьбі з підняттям тарифів і з тим, що НАК «Нафтогаз» корупційно веде схеми, як ми знаємо, була проведена перевірки щодо нього, і нас дивує, що за результатами моніторингу мали були наслідки, проте ми їх щось не бачимо. Власне кажучи, результатом діяльності партії “Батькіщина” є два законопроекти, які сьогодні зареєстровані у Верховній Раді, це 1177 і 4680, де ми чітко показуємо, яким чином можна знизити ціну на газ до 3 гривень. Де ми прописуємо, що потрібно насправді віддавати український газ нашого видобутку із надбавкою 30 %, перш за все, населенню України, а дешеву атомну електроенергію, перш за все потрібно віддавати на потреби громадян нашої країни. Натомість бачимо негативну роботу нашого Уряду”, – повідомив він.

Як відзначив Сергій Митрофанський, центральна влада нині має піти більше на політичні кроки, аніж економічні, щоб “зрештою українці відчули, що у них є держава”:

На відміну від країн Європейського Союзу, де уряди підтримують в такий важкий час населення своїх країн, таке враження, що робота ведеться, щоб забрати у людей останнє, і вивести їх на вулиці», – сказав депутат.

Нагадаємо, під час позачергової сесії облради, що відбулась 2 лютого, під стінами Одеської обласної ради відбувся мітинг проти підвищення тарифів.

Сергій МитрофанськийСергій Митрофанський

 

 

 

 

 

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *