Оптимізація: в Одеській області залишать 8 окружних судів замість 26 районних

Згідно з постановою Верховної ради про ліквідацію і створення нових районів, Одеська область тепер складається з 7 “укрупнених” районів: Березівського, Білгород-Дністровського, Болградського, Ізмаїльського, Одеського, Подільського і Роздільнянського.

Як повідомляє видання «Я і закон», суди Одеської області також торкнеться об’єднання, і замість судів, які функціонують зараз, в області буде створено 8 окружних.

Так, в Подільському районі Одеської області планують створити 2 суди – Подільський окружний суд, до якого увійдуть Ананьївський, Котовський і Окнянський районні суди Одеської області і Балтський окружний, до якого приєднають Кодимський, Балтський, Савранський і Любашівський суди.

У Роздільнянському районі пропонують створити один суд – Роздільнянський окружний, який об’єднає в собі 3 діючих суди – Роздільнянський, Великомихайлівський і Фрунзівський.

У єдиний окружний Березівський суд пропонують об’єднати нині діючі Березівський, Миколаївський, Іванівський та Ширяївський районні суди Одеської області.

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області пропонують реорганізувати в Білгород-Дністровський окружний суд.

Також пропонується створити Саратський окружний суд, який об’єднає Саратський і Татарбунарський районні суди Одеської області.

У Боградському районі також пропонують залишити один суд – Болградський окружний, в який увійдуть Болградський, Арцизький і Тарутинський районні суди Одещини.

Ізмаїльський окружний суд повинен об’єднати нині діючі Ізмаїльський, Кілійский і Ренійський районні суди регіону.

Стосовно ж судів, які знаходяться на території найбільшого – Одеського району, питання ще не вирішене. На сьогоднішній день в Одеському районі здійснюють правосуддя 10 судів: Приморський, Малиновський, Київський, Суворовський, Іллічівський, Овідіопольський, Южненський, Комінтернівський, Теплодарський і Біляївський районні суди. Чи будуть їх об’єднувати і яким чином, скоро дізнаємося.

One thought on “Оптимізація: в Одеській області залишать 8 окружних судів замість 26 районних

  1. У Одеському районі треба 5 окружних судів (Kиївській, Mалиновській, Приморській, Cуворівській, Oдеській та Біляєвській.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *