Масове отруєння: у Чорноморську на сальмонельоз захворіли 11 дітей

Правоохоронці почали розслідування за фактом масового захворювання сальмонельозом у дитячому садку №21, що в Чорноморську Одеської області.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції регіону.

Як повідомили правоохоронці, за даними лабораторного центру МОЗ, станом на 17:52 26 січня зареєстрували вже 11 дітей, хворих на сальмонельоз. Двох з них госпіталізували до міської лікарні.

Правоохоронці кваліфікували справу за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України. Причетним до інфікування дітей загрожує до трьох років позбавлення волі. Наразі всі обставини події з’ясовують, слідство триває.

Як повідомив СИЛІ ГРОМАД головний санітарний лікар Одеського регіону Віталій Гончаров, інфікування відбулося через неправильне зберігання продуктів співробітниками садка і бруду в харчоблоці.

За його інформацією, в дитячій дошкільній установі взяті проби продуктів харчування і води, понад 100 змивів з меблів і кухонної техніки.

«Зараз дитсадок закритий на карантин, в ньому і за місцем проживання хворих дітей проведена дезінфекція. Також перевірили понад вісім десятків людей, які контактували з дітьми», – уточнив Гончаров.

Нагадаємо, спершу йшлося про трьох дітей, які захворіли на сальмонельоз у дитячому садку №21 в місті Чорноморськ. Пізніше стало відомо, що до лікарні звернулися дев’ятеро вихованців закладу, з них двох госпіталізували до інфекційного відділення. Попередньо у них діагностували гострий ентероколіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *