У Болграді головам ОТГ пояснили, що робити з освітянами

У Болградській райдержадміністрації відбулася нарада з головами ОТГ і старостами сіл з питань організації роботи закладів освіти у новостворених об’єднаних територіальних громадах.

Про це повідомляє офіційний сайт Болградської РДА.

БолградНа зустрічі були присутні голова РДА Андрій Кучмійов, голова укрупненої Болградської районної ради Михайло Садаклієв, начальник фінансового управління Валерій Абаджиєв та  голова районної організації профспілки працівників освіти і науки України Юлія Фощан.

Як повідомили новообрані голови громад, їм незрозуміло, яким чином необхідно переводити працівників навчальних закладів в установи освіти, які змінили власника.

З огляду на таку ситуацію, головам ОТГ роз’яснили, що навчальні заклади як юридичні особи не припиняли своє існування, а лише змінили власника, тому всі співробітники продовжують працювати на відповідних посадах, а для їхнього скорочення необхідно дотримуватися процедур, встановлених чинним законодавством України.

Нагадаємо, як повідомляли одеські ЗМІ, у деяких ОТГ голови сільрад, по-своєму трактуючи закон, прийняли рішення про звільнення всього колективу дошкільних навчальних закладів, запропонувавши працівникам написати заяви про звільнення за угодою сторін, мотивуючи це тим, що установа реорганізується.

Під час наради досягли згоди про співпрацю між відділом освіти Болградської РДА та головами ОТГ в частині надання документів (їхніх копій), необхідних для безперешкодного переходу повноважень з нарахування виплат працівникам освіти від відділу освіти райдержадміністрації до підрозділів освіти новостворених громад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *