В Аккермані 14-річна дівчинка пішла з дому, бо не витримала психологічних знущань

Про проблеми у родині, в якій, окрім цієї дитини, виховуються ще троє маленьких діток, повідомила представниця Монашівської сільської ради (зараз приєнана до Маразліївської громади Білгород-Дністровського району).

вітчимНа місце події виїхали поліцейські та представники органу місцевого самоврядування. Одразу з’ясувавши, що дитина, про яку йшла мова, знаходиться у бабусі і з нею все гаразд, посадовці взялися за голову сімейства.

Чоловіку пояснили, що замість того, щоб дорікати дитині, йому самому треба знайти роботу і якомога швидше позбавитися шкідливих звичок.

На цей раз чоловік за психологічне насилля над падчеркою отримав адмінпротокол. Він має заплатити штраф від 10-ти до 12-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Інакше на нього чекають громадські роботи або навіть адміністративній арешт.

Порушнику пояснили, що якщо ситуація з його рідними повториться, його буде притягнуто до кримінальної відповідальності, а це може закінчитися для нього навіть ув’язненням на кілька років.

До слова, домашнє насилля, на жаль, досить розповсюджене явище в нашому суспільстві, і жертви часто його замовчують.

Поліцейські вкотре наголошують: якщо в сім’ї ви потерпаєте від насильства, телефонуйте на спецлінію «102». Також в Україні функціонують урядова гаряча лінія, яка надає психологічні консультації та підтримку постраждалим за номером 1547, та чат-бот МВС.

ФОТО – Поліція Одеської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *