Жителі міст Одещини підтримали мітинги проти “тарифного геноциду”

В неділю, 10 січня, в Ізмаїлі і низці інших міст України, люди вийшли на акції протесту проти підвищення комунальних платежів.  Українці висловили своє обурення з приводу значного зростання платіжок на газ, електроенергію і воду, назвавши це тарифним геноцидом проти народу.

ІзмаїлІзмаїльці вийшли на головну площу міста на проспекті Суворова навпроти міськради. Тут вони курсували пішохідними переходами, перекривши автомобільний рух в обидві сторони. Анонсували акцію протесту в соцмережах, але прийшли на неї переважно пенсіонери.

Частина мешканців у соцмережах підтримали учасників протесту і висловили схвалення з приводу озвучених вимог. Але знайшлися й ті, хто виявився невдоволений перекриттям доріг, заявивши, що своїх цілей варто домагатися іншими способами, а не створюючи незручності звичайним жителям міста.

Серед вимог мітингувальників був заклик до місцевої влади понизити тарифи на опалення і припинити стягнення плати за газ в неопалювальний сезон. Неодноразово звучали питання з приводу того, що масовий захід проігнорував керівництво міста, жодного представника партії більшості (“Слуга народу”) також не було.

Варто відзначити, що на аналогічні акції протесту учора вийшли жителі Харкова, Полтави, Миколаєва і Кривого Рогу.

Так, у Миколаєві пройшов мітинг місцевих жителів проти підвищення тарифів на електроенергію, газ і воду. Більше 100 місцевих жителів, які вимагають не підвищувати ціни на комунальні послуги, перекрили Ингульский міст, щоб притягнути увагу місцевої влади. На їхню думку, підвищення тарифів на газ, електрику і воду погіршить і без того складну ситуацію з фінансовим станом городян.

Крім того, в районі селища Високий Харківській області біля півсотні людина перекрили трасу “Харків – Сімферополь”, вимагаючи не підвищувати ціну на транспортування газу. Вони пропускали спецтранспорт кожні 15 хвилин, а решту часу перекривали рух.

Люди зібрали підписи під зверненням до депутатів Верховної Ради. У ньому вони також вимагають переглянути підняття ціни на газ для населення. У руках протесувальники тримали плакатами з написами: “Немає тарифогеноциду”, “Люди не бидло”.

Нагадаємо, з січня в Україні подорожчали газ і його доставка, а також майже удвічі зросла в ціні електроенергія і збільшився тариф на водовідведення. Вважається, що на черзі підвищення тарифів на опалювання, а також плати за обслуговування будинків і вивезення сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *