Львів і Одеса – у лідерах заявників проєктів регіонального розвитку

За інформацією Міністерства розвитку громад та територій України, відібрано 56 проєктів на загальну суму понад 535 млн грн, які будуть рекомендовані до фінансування у 2021 році. Відповідне рішення прийняла Конкурсна комісії з відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС.

Лідери за кількістю поданих проєктів Львівська область – 68 та Одеська – 54, повідомили в Мінрегіоні. Серед центральних органів виконавчої влади найактивнішим було Міністерство освіти і науки.

«Цього року найбільше було подано проєктів регіонального розвитку щодо туризму та інноваційної економіки. Під час відбору експерти та конкурсна комісія звертали увагу, у першу чергу, на комплексність проєктів, їх соціально-економічний ефект для міст та регіонів, а також спроможність заявника підтримувати проєкт в подальшому», – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, який є головою конкурсної комісії.

Це вже другий конкурсний відбір проєктів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС. У  2021 році на реалізацію цих проєктів передбачено 551,6 млн грн.

Серед ключових змін другого конкурсного відбору – збільшення програм регіонального розвитку з 5 до 7, а також розширено коло заявників. Цього року вперше змогли самостійно подавати заявки на участь у конкурсному відборі агенції регіонального розвитку та органи місцевого самоврядування, у тому числі, які є центрами новостворених громад.

Прийом документів на конкурсний відбір тривав з 3 вересня по 3 листопада 2020 року. Заявниками з усіх регіонів України було подано 739 проєктів на загальну суму 8,4 млрд грн за такими програмами регіонального розвитку:

  • інноваційна економіка та інвестиції;
  • сільський розвиток;
  • розвиток туризму;
  • розвиток людського потенціалу;
  • підтримка розвитку депресивних територій;
  • ефективне управління регіональним розвитком;
  • загальноукраїнська солідарність.

Найбільше проєктів надійшло за програмами: «Розвиток туризму» – 219, «Інноваційна економіка та інвестиції» – 137 та «Підтримка розвитку депресивних територій» – 106.

Мінрегіон звертає увагу, що протягом 10 днів від моменту прийняття рішення комісією заявники проєктів-переможців мають надати до Мінрегіону документи, зазначені у пункті 5 Порядку проведення конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС (крім заявки на участь) у паперовій формі на адресу: 03150, м. Київ, вул. Ділова, 24, оф. 909.
За ідентичність електронної та паперової форми комплекту документів проекту, що був поданий для здійснення конкурсного відбору, відповідає заявник проєкту.
У разі виникнення запитань просимо телефонувати за номером (044) 207-17-21.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *