В Єврейській лікарні додають 50 ліжок для хворих з коронавірусом

Додаткове відділення на 50 ліжок для пацієнтів з COVID-19 планують розгорнути в Одеській міській клінічній лікарні №1, що на вулиці Старопортофранківській, більше відома як “Єврейська лікарня”.

Про це розповіла заступниця міського голови Світлана Бедрега.

ліжкоЗа словами Бедреги, з 50 ліжок — шість відвели під реанімаційні місця.

У міськраді запевнили, що нове відділення готове до прийому пацієнтів і забезпечене апаратами ШВЛ, кисневими концентраторами, медикаментами та засобами індивідуального захисту для медичного персоналу.

Наразі на території лікарні монтують кріоциліндри.

лікарня“Весь ліжковий фонд забезпечений киснем. На ліжках інтенсивної терапії ми готові проводити всі методи респіраторної підтримки, необхідної пацієнтам з тяжкою ковідною інфекцією. Починаючи від інгаляції зволоженого кисню та закінчуючи штучною вентиляцією легенів,” — розповів завідуючий відділенням анестезіології з ліжками інтенсивної терапії МКЛ №1 Олександр Петелкакі.

Наразі в міській лікарні №1 усього розгорнуто 80 ліжок. Кардіологічні ліжка перевели в приміщення терапевтичного відділення лікарні.

БедрегаДиректорка департаменту фінансів Одеської міської ради Світлана Бередега повідомила, що додаткові ліжка планують розгорнути також у міських лікарнях №5 та №8. Усього мають розгорнути 1 168 ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19, що становить понад 35% від загальної кількості ліжкового фонду.

Зазначимо, за минулу добу захворювання на COVID-19 лабораторно підтвердили у 1 064 мешканців Одеської області. З них 708 — в мешканців Одеси, 356 – у жителів області. мешканці.

Додамо, що за даними Одеської міськради на 16:00 16 грудня, в опорних лікарнях Одеси залишалося вільне 41 ліжко для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *