Затишанська громада самостійно асфальтує сільські вулиці

28 листопада в адмінцентрі Затишанської селищної громади на Одещині підрядники завершили асфальтування проїжджої частини по вулиці Суворова. Всього за декілька днів капітально відремонтували 350 метрів дороги, що дозволило з’єднати заасфальтовані ділянки і створити для пішоходів та водіїв комфортні умови.

Про це повідомляє сайт Затишанської ОТГ.

Останні погожі дні осені дозволили провести роботи з укладання асфальтобетону з дотриманням існуючих технологій. Спочатку будівельники підсипали ділянку дороги свіжою щебенево-піщаною сумішшю, розпланували її та закоткували. Асфальтобетон привезли з Одеси спеціальним автомобілем, що має підігрів кузова.

Голова Затишанської ОТГ Геннадій Топольницький особисто контролював виконання всіх етапів ремонту проїжджої частини. Має керівник громади і перевірений метод контролю якості: якщо після асфальтоукладальника вода на новій трасі кипить, це значить, що температура асфальтобетону відповідає стандартам якості.

«Реалізацією даного проекту ми завершили всі роботи з асфальтування вулиць, що запланували на 2020 рік. За зимовий період необхідно підготувати проекти та пройти експертизи на капітальний ремонт проїжджої частини інших вулиць. Так, у 2021 році ми намітили впорядкувати вулиці Нову, Комарова, Механізаторів у селищі Затишшя. А якщо вистачатиме коштів – заасфальтуємо ще й Східну та Сінну. В селі Торосове плануємо завершити капітальний ремонт  вулиці Центральної та впорядкувати спуск біля села Малорошеве”, розповів голова Затишанської ОТГ Геннадій Топольницький.

У планах місцевої влади – реалізація великого проекту у селі Перехрестово, яке увійшло до складу Затишанської ОТГ. Очільник громади повідомив, що розпочнуть із вїзду в село з боку Захарівки (вулиця Центральна), продовжать по вулиці Шкільній і завершать ремонт на ділянці за залізничним переїздом. Також планується асфальтування другої частини вулиці Поштової.

До слова, Затишанська громада вже встигла провести першу сесію селищної ради нового скликання, на якій обрали секретаря та ухвалили важливі рішення стосовно утвореня постійних комісій, штату, старостинських округів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *