На ремонті школи в Кілійському районі розікрали 700 тис грн

Директора приватного підприємства з Кілійського району Одещини підозрюють у привласненні 700 тисяч гривень з місцевого бюджету.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

КіліяЗа версією слідства, директор привласнив бюджетні кошти під час капітального ремонту крівлі навчального закладу у селі Шевченково Кілійської громади.

“Підозрюваний вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів фактично виконаних робіт та їх вартості, та підписав їх”, – повідомляють у відомстві.

Реалізація проекту передбачала повну заміну покрівлі, всіх вікон та дверей по периметру закладу, вимощення навколо школи, облаштування дощової (ливневої) каналізації, влаштування сходів та пандусів, утеплення фасаду школи по периметру та його зовнішнє оздоблення. Проте нова покрівля виявилась неякісною, перша осіння негода практично знесла дах над спортзалою.

дахПроект реалізувався шляхом співфінансування і сягнув 12,3 мільйонів гривень, з яких 10 млн – кошти обласного бюджету,  2 млн грн – Кілійської громади. За даними системи електронних торгів Prozorro, з-поміж 6 претендентів, які боролися за ремонт такого масштабного об’єкту, перемогу здобула компанія з м. Вишневе Київської області ТОВ “Будівельна група Стоунбудінвест”. Вона запропонувала найменшу суму і зобов’язалась виконати роботи до 31 грудня 2020 року.

Внаслідок протиправних дій завдано збитків на 700 тисяч гривень.

Наразі підприємцю повідомили про підозру. Йому інкримінують ч.1 ст. 366 “Декларування недостовірної інформації”ч.5 ст 191 “Привласнення та розтрата чужого майна” Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *