Як в Одесі діятиме “карантин вихідного дня”?

Від завтра, 21 листопада, в Одесі діятиме “карантин вихідного дня”. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської міської ради.

Про це розказав секретар оперативного штабу Олександр Тиховський.

За його словами, територія міста Одеса залишається у “помаранчевій” карантинній зоні.

Заборонена робота закладів громадського харчування, крім підприємств, які працюють на виніс, робота торгівельно-розважальних центрів, робота інших закладів розважальної діяльності. Також заборонена робота підприємств, торгівельно-побутового обслуговування населення, окрім підприємств, які здійснюють торгівлю продуктами харчування, АЗС, діяльності з технічного обслуговування і ремонту автотранспорту, аптеки, зоомагазини та ветеринарні клініки”, – зазначив Олександр Тиховський.

Нагадаємо, цього тижня Верховна Рада намагалась скасувати карантин вихідного дня, але під час голосування парламенту не вистачило голосів.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія запропонував дати уряду два тижні, щоб подивитись чи дасть посилення карантину бажаний результат, а вже потім приймати рішення.

Ви всі бачили, як пройшли ці вихідні. Деякі ресторани далі працювали, деякі міста взагалі відмовились виконувати цей карантин, деякі бізнеси банально реєстрували релігійні організації у своїх закладах і могли далі працювати. 

Впроваджувати карантин вихідного дня – це те ж саме, що лікувати перелом кісток подорожником. Можливо, допоможе, але це буде лише випадково. Тому я прошу підтримати постанову, яка зобов’язує Кабмін переглянути рішення про карантин вихідного дня. Нехай вони зрозуміють підприємців, які банально викидали продукти. Якщо ми промовчимо, це буде злочин проти наших підприєимців і наших громадян”, – заявив перед голосуванням нардеп від “Голосу” Ярослав Железняк.

Комітет підтримує необхідність підтримки малого та середнього бізнесу, водночас стрімке поширення захворювання коронавірусом вимагає адекватних карантинних заходів для збереження життя і здоров’я українців. Комітет рекомендував Раді визначитись шляхом голосуванням щодо прийняття чи відхилення цієї постанови”, – заявив голова Комітету з питань  здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький.

Представник “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко перед голосуванням розкритикував запроваджений Кабміном локдаун вихідного дня та заявив, що “такий уряд потрібно відправляти на ізоляцію і відправляти з посад”.

Наша фракція ініціювала і ми вже зібрали 84 підписи за відставку уряду. Я пропоную усім долучатись до нас”, – заявив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *