Українські митці продають картини, аби зібрати кошти хворим на COVID-19

Одеські митці створили проєкт “Art and breathing. Мистецтво та дихання”. У ньому художники, літератори та фотографи з різних міст виставляють на продаж свої роботи, аби підтримати одне одного в умовах пандемії COVID-19.

За словами організаторки проєкту та художниці Марії Мостовчук, роботи продають на сторінці у Facebook. Зібрані гроші передають до благодійного фонду “Корпорація Монстрів”.

Марія Мостовчук

“Коли люди опиняються перед якоюсь небезпекою життя, здоров`я, найбільше, що може цю ситуацію вирішити – це об`єднання людей. У найстрашній ситуації, коли люди об`єднувалися, підтримували одне одного вони виходили переможцями, а мистецтво – це така річ, яка об`єднує всіх людей”, – пояснила Марія.

Художниця пише картини у стилі експресіонізму, наразі вона виставила на продаж для благодійності декілька своїх робіт.

У таких умовах, коли люди переживають, їм сумно, вони страждають і читаючи ці пости на сторінці Каті Ножевнікової (Катерина Ножевнікова – засновниця БФ “Корпорація монстрів, – ред.) я теж хочу плакати. Водночас хочеться бачити щось світле. Треба віднаходити себе, що в тебе є найкраще, найпозитивніше, якесь внутрішнє добро і ділитися ним. Тому я вибрала саме такі картини, щоб вони були добрими, мудрими і від душі”, – поділилася Марія.

Художниця Євгенія Колісник родом із Кривого Рогу. Жінка четвертий рік мешкає в Одесі. Каже, створює картини у кавовому, винному та акварельному живопису. На продаж виставила сім своїх робіт.

Євгенія Колісник

Головна мета проєкту – це фінансування та допомога. Тобто кошти, які отримують на реалізації певних проєктів, закупки обладнання чи медикаментів для людей, що страждають зараз від коронавірусу. Я сподіваюсь на те, що це матиме значний фінансовий результат і це дійсно допоможе суспільству”, – зазначила Євгенія.

Робота художниці

Як розповіла Марія Мостовчук, загалом до проєкту долучилися майже 400 людей. За чотири дні, як відкрили продаж, купили сім картин.

В Одесі художники продають картини аби допомогти хворим на COVID-19
В Одесі художники продають картини аби допомогти хворим на COVID-19
В Одесі художники продають картини аби допомогти хворим на COVID-19
В Одесі художники продають картини аби допомогти хворим на COVID-19
В Одесі художники продають картини аби допомогти хворим на COVID-19В Одесі художники продають картини аби допомогти хворим на COVID-19Джерело – Суспільне Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *