Нові старі обличчя: Сергій Гриневецький очолить Одеську ОДА

Кабінет міністрів України погодив призначення Сергія Гриневецького на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації.

Уряд прийняв відповідне рішення на засіданні, сьогодні, 11 листопада.

Сергій Гриневецький назвав головним пріоритетом у своїй роботі боротьбу з поширенням COVID-19 та збільшення кількості ліжок у лікарнях регіону.

Крім цього, він обіцяв приділити увагу інфраструктурним проектам, питанням безпеки на кордоні країни з Придністров’ям і відновленню зрошувальних систем в Бессарабії, де від посухи в цьому році серйозно постраждали фермери.

Остаточне фінальне рішення про призначення голови ОДА  має прийняти Президент України.

Як апередодні повідомив у Facebook політичний експерт Кирило Сазонов, за домовленостями бізнесмена Бориса Кауфмана з Офісом президента одеська обласний осередок партії «Слуга народу» фактично злилася з «Довіряй ділам» мера Одеси Геннадія Труханова, тому посаду голови Одеської ОДА й обійняв екс-нардеп Сергій Гриневецький.Політолог нагадав, що Кауфман з Гриневецьким знайшли спільну мову вже давно.

«Відомо, що власник тютюнового монополіста Tedis ще в 2014 році планував прилаштувати главу Одеської ОДА періоду другого президента України Леоніда Кучми в Адміністрацію президента Петра Порошенка. Щось тоді не зрослося, проте «окріплий» при президентові-втікачі Вікторі Януковичі Кауфман і за постмайданної влади зберіг свій бізнес і вплив. Що стосується Гриневецького, то і він не пропадав. Старий, досвідчений апаратник, що пройшов і Компартію, і Партію регіонів, сплив на початку літа 2020 роки як … ймовірний претендент на пост глави все тієї ж Одеської ОДА вже в Зе-команді. У липні відбулася знакова зустріч в Одесі, де були присутні сам президент Володимир Зеленський, представники його Офісу, а також Борис Кауфман. За інформацією журналістів, предметом переговорів, замаскованих під обід, була якраз доля Сергія Гриневецького та його перспективи в якості губернатора Одеської області», – зазначив експерт.

За його словами, сам Гриневецький ще до цього оголосив про похід на місцеві вибори разом з партією «Довіряй ділам» Труханова.

«На перший погляд – повна нісенітниця, проте якщо копнути трохи глибше, то все-таки зростається. За моєю інформацією, Офіс президента фактично «продав» Одеську область Кауфману. І тепер під чуйним керівництвом останнього місцева «Слуга народу» фактично зливається з «Довіряй ділам». І пост голови ОДА для Гриневецького в цих розкладах – один з елементів цього договорняка Кауфмана з ОП», – пояснив Кирило Сазонов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *