Зелений тариф: у Сичавці встановлять 17 вітрогенераторів

6 листопада о перші автопотяги з 24 колонами для вітряних електростанцій виїхали з ДП «МТП «Южний». Нова вітряна електростанція буде встаовлена а території села Сичавка, що увійшла до складу Южненської територіальної громади.

вітрянаКожен елемент майбутього вітрильника важить від 60 до 80 т, їх довжина — від 12 до 32 м. Оскільки вантаж специфічний і нестандартний, в порту були розроблені технологічні рішення по організації проїздів у вузьких місцях на території порту.

На сторінці ДП «МТП «Южний» в Facebook повідомляють, що завдяки організації проїздів у вузьких місцях на території підприємства та розширенню дороги, великогабаритні вантажі змогли без перешкод потрапити до місця призначення. Таке альтернативне джерело електроенергії дозволить не тільки покращити екологічну ситуацію, але й забезпечити безперебійне електропостачання у регіоні.

У порт перше судно з елементами для вітряних електростанцій прийшло 4 листопада. Всього 10 суден з 17 вітрогенераторами будуть вивантажені держстивідором до кінця 2020 року, повідомила пресслужба Морського торгового порту.

Елементи вітрогенераторів везуть з різних країн світу: Нідерландів, Іспанії, Туреччини, Китаю та інших.

Найбільш габаритним вантажем стануть лопасті, довжина кожної з них досягне 72 м. Вони будуть встановлені в районі села Сичавка в Одеській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *