На Одещині маму з донькою ушпиталили через отруєння грибами, дитина в комі

Мати і її дев’ятирічна донька потрапили до реанімацію після того, як поїли зібраних в Савранському лісі грибів. На даний момент дівчинка перебуває в клініці «Охматдит» у стані коми.

За словами керівника благодійного фонду «Любов Любушкіна» Любові Рябової, родина вирушила на «тихе полювання» в в п’ятницю, а вже в суботу їм стало погано. Спершу дівчинку швидка відвезла в обласну лікарню, але через те що її стан виявився вкрай важким, дитину довелося транспортувати в столичну клініку. Зараз вона перебуває у відділенні реанімації.

«Вчора Вікусю ледь не втратили. Спасибі лікарям, стабілізували. Є надія, що дівчинка видужає, незважаючи на вкрай важкий стан, у неї відмовила печінка. А через три дні у дитини день народження», – каже Любов Рябова.

Мати дівчинки від госпіталізації відмовилася через відсутність грошей на лікування. Але сьогодні їй стало гірше, стан оцінюється як середньої тяжкості. Зараз жінка перебуває в Одеській обласній лікарні.

У родині постраждалих є ще двоє дітей – старший син живе окремо і гриби не їв, а молодша дочка від частування, на щастя, відмовилася. Кажуть, що таке ж отруєння отримала і сусідка родини.

«Сьогодні ми купили необхідні ліки, яких немає у відділенні. Дуже все переживаємо за життя дівчинки. У минулому році в цей же час ми рятували багатодітну сім’ю. Тоді померла вагітна жінка і одна дитина. Люди, благаю вас, не збирайте гриби, вони зараз мутують і їх неможливо відрізнити від неотруйних», – закликає Любов Рябова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *