Діти голодні, бо харчі вкрали: одеських кухарок-злодійок спіймали на “гарячому”

Епіцентром скандалу став дитячий садок №10, який розташований в Одесі за адресою вулиця Краснова, 3в. 30 жовтня батьки зафіксували, як два кухарі виносять з дитячої установи харчі, – і викликали поліцію.  Працівників звільнили на наступний день, а правоохоронці відкрили кримінальне провадження. У департаменті освіти ситуацію підтвердили, зазначивши, що розгляд триває.

Як розповіла одна з мам, Анастасія Друмова, проблеми з харчуванням в дитячому садку почалися ще з вересня. Дитина після садка постійно просила їсти, а на питання про те, чим же вдень годували, відповідала одне й те саме – кашею. На батьківських зборах дорослі обурювалися таким раціоном, проте керівництво установи повторювало, що грошей на більшу різноманітність продуктів просто не вистачає.

“У зв’язку з карантином нас в садок не пускали, меню ми не бачили, але вихователька нашої групи відправляла нам фото. На жаль, там не було ніяких фруктів, овочів, були безперервні каші. Дітки мучилися, часто у них боліли животи, додому вони приходили голодні, а виходячи з саду, вже просили їсти. Все, що їли – чай ​​і хліб, інше було нестерпно”, – розповідає Анастасія.

Ситуація не змінилася навіть після численних скарг, тому батьки вирішили взяти контроль над ситуацією в свої руки. Протягом декількох днів вони по черзі чергували біля садка, спостерігаючи за тим, як і з чим співробітники виходять з роботи.

У п’ятницю, 30 жовтня, забираючи своїх дітей, вони помітили, як два кухарі і двірник вийшли з декількома щільно набитими пакетами. Пройти повз батьків співробітники не ризикнули, тому обійшли будівлю з іншого боку.

Поки кухарка перекидала частина пакетів з харчами через паркан, батьки дітей підійшли ближче і зняли те, що відбувається на камеру. Одна з кухарок втекла, інша на місці почала виправдовуватися, що продукти прострочені. В пакетах дійсно виявилася їжа – фрукти, овочі, молоко, яйця, – зверху прикриті одягом.

На місце викликали поліцію, яка прийняла заяву від батьків. Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст.185 ККУ – крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб.

Очільниця департаменту освіти Одеської міської ради Олена Буйневич прокоментувала ситуацію.

“Так, викриті в таких жахливих речах співробітники, вони були звільнені на наступний день. Садок продовжить свою роботу, для цього наберуть інших співробітників і посилять контроль за якістю роботи на кухні”, – повідомила Олена Буйневич.

Голова департаменту освіти запевнила, що у разі підтвердження причетності до крадідок харчування інших осіб, в тому числі й серед керівництва закладу, вони отримають покарання.

ВІДЕО – Усі.онлайн

One thought on “Діти голодні, бо харчі вкрали: одеських кухарок-злодійок спіймали на “гарячому”

  1. В такое сложное время воровать у детей могут только черти.За это должны нести ответственность не только повара,а и заведующая,медсестра и завхоз.все по одной статье.т.к.это все покрывается заведующей.руки отрубить всем.в аду вам гореть.Крысы.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *