До дитячого табору “Вікторія” збираються шпиталювати хворих з Covid-19

Додаткові ліжка для хворих на COVID-19 можуть розгорнути в дитячому таборі “Вікторія”, де в ніч на 16 вересня 2017 року спалахнула пожежа, в якій загинули троє дітей.

Про це повідомила директорка департаменту охорони здоров’я міської ради Одеси Олена Якименко.

Таке рішення, за словами Якименко, ухвалять у разі збільшення кількості хворих на COVID-19 в Одесі. Госпіталізацію пацієнтів почнуть після організації у таборі лікувальних приміщень та встановлення системи централізованого кисневого забезпечення на основі кисневого генератора, запевнили в міськраді.

Крім того, додаткові 150 місць для хворих коронавірусною інфекцією можуть забезпечити у дитячому відділені міської клінічної лікарні №5. Ще 350 ліжок планують розгорнути у туберкульозному госпіталі, що на вулиці Ядова.

Усього, за словами Якименко, в Одесі розгорнули 706 ліжок, ще 110 місць потрібно створити для виконання вимог Міністерства охорони здоров’я. МОЗ вимагає, аби для хворих на COVID-19 було забезпечено 30% ліжок від загальної кількості в місті.

Нагадаємо, пожежа у таборі “Вікторія” в Одесі спалахнула в ніч на 16 вересня 2017 року. Вогонь знищив двоповерхову будівлю, де відпочивали 42 дитини.

Троє дівчаток загинули.

Джерело – Суспільне. Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *