Децентралізація: Сарата отримує за оренду землі від Одеської залізниці 2,2 млн грн. ВІДЕО

Селище Сарата стало адміністративним центром нової територіальної громади в Одеській області. До її складу увійшли крім Сарати, ще 7 територіальних одиниць: Зорянська, Новоселівська, Михайлівська, Долинівська сільські ради, а також Світла Долина та Мирнопілля.

Загальна кількість населення нової громади налічує 19 тисяч людей. В Саратському районі вона стане однією з найбільших громад: крім Саратської, Кабмін ухвалив створення ще чотирьох – Плахтіївська, Успенівська, Кулевчанська та Петропавлівська територіальні громади.

Про майбутні кроки нової громади СИЛІ ГРОМАД розповів Анатолій Негодяєв, Саратський селищний голова.

Доведеться сформувати новий кадровий потенціал, аби вірно розпорядитись ресурсом, який має об’єнана громада. Перш за все, це людський ресурс, створення робочих місць, підтримка діючих підприємців, щоб забезпечити наповнення бюджету. Витрачати, безперечно, простоще, – заробити дуже складно. І тут дуже важливо правильно розставити акценти: направити бюджетні витрати на те, щоб підтримати підприємництво”, – розповів голова селища.

В бюджеті Сарати доходи від підприємницької діяльності складають 5,5 млн грн, – це доходи від єдиного податку, фізичних і юридичних осіб-підприємців. Приблизно стільки ж приносить і плата за землю, з них близько 2,2 мільйони – надходження від Одеської залізниці, колії якої пролягають по території Сарати. Це дуже важливло, наголошує мер Сарати, і саме завдяки децентралізації ці гроші стали надходити до місцевого бюджету, хоча раніше вони ніколи за землю не платили.

Як планує розвиватись Саратська територіальна громада і які перші кроки планує зробити – у ВІДЕО:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *