Як у Крижанівці працює вулична мережа відеонагляду? ВІДЕО

У курортному селі Крижанівка, що під Одесою, ефективно працює система відеоспостереження. За безпекою та порядком на вулицях, перехрестях та головних магістралях слідкує одночасно 120 відеокамер. Мережу відеонагляду Крижанівська сільська рада придбала і змонтувала за власні кошти, і вже отримала результати. Бо вирішує одразу цілу низку проблем, – як соціальних, так і побутових.

КрижанівкаБезпека на вулицях і громадських місцях – один з пріорітетів роботи місцевої влади. Проект зі встановлення мережі відеонагляду розпочали з 2016 року, поступово додаючи кількість нових точок для відеонагляду. На її утримання витрачають приблизно 200 тисяч грн на рік, розповідає голова Крижанівської ради Наталія Крупиця.  Паралельно працівники підєднали камери до інтернет-мережі, щоб весь відзнятий матеріал стікався на єдиний сервер.

Зараз камери майже повністю охоплюють територію Крижанівки і частково – села Ліски. Є камери, які фіксують номери автотранспорту, і заводять їх в базу даних. За необхідності, – у випадку скоєння правопорушень чи дорожніх пригод, за участі інспектора поліції чи дільничного, який до речі, теж працює на території Крижанівської сільської ради, – можна швидко отримати запис з камер відеоспостереження для встановлення обставин кожного конкретного інциденту.

Інформація зберігається декілька місяців і може бути використана в суді як доказ. Прикрі випадки за цей час у Крижанівці, на жаль, вже були.

На вулиці Сонячній було вбивство, бабусю з онуком убив зловмисник, якого затримали тільки завдяки камерам відеоспостереження, – тому що вони вивели на те місце, де він це скоїв. Постійно розкриваються крадіжки, поліція завжди звертається до нас, ми видаємо їм файли, а вони вже їх опрацьовують і розкривають правопорушення”, – поділився Сергій Спельнік, головний спеціаліст з питань надзвичайних ситуацій та охорони громадського порядку Крижанівської сільської ради.Фрегат

Так, цього року вже встановили нові панорамні камери на нещодавно створеному комунальному пляжі “Фрегат”. Там провели благоустрій. заку Крім того, особливою увагою охопили найбільш небезпечну  магістраль, яка пролягає поблизу супермаркету “Рів’єра“: відеокамери фіксують усі транспортні засоби, що приїздять на закупівлі, їхні номерні знаки система зчтує і автоматично заносить до бази даних. У випадку скоєння правопорушень чи ДТП поліції легко відслідкувати і встановити усі обставини подій.

Систему відеоспостереження вважаємо дуже своєчасною і потрібною, як для місцевої влади, так і для кожної людини в Крижанівці. Бо мова йде не тільки про питання безпеки, а й побутові, які стосуються різних категорій громадян. Так, ми легко можемо встановити, хто з наших громадян сміття викинув у невстановленому місці, чи приміром, велосипед “позичив” у сусіда, – до нас мешканці часто приходять, звертаються по допомогу, просять продивитись по камерам, – з ними разом може поліцейський сісти і легко з’ясувати усі обставини подій чи упізнати людей”, – пояснює Наталія Крупиця, голова Крижанівської сільської ради.

Нагадаємо, село Крижанівка увішло до складу Фонтанської територіальної громади, вибори в яку відбудуться цієї неділі, 25 жовтня 2020 року.

ВІДЕО – від СИЛИ ГРОМАД:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *