У селищі Тарутине відкрили пам’ятник загиблим воїнам в російсько-українській війні

Пам’ятник загиблим під час війни на сході України мешканцям Болградського району відкрили 13 жовтня в селищі міського типу Тарутине. Про це Суспільному розповів керівник Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк.

За його словами, ініціатором створення пам’ятника став місцевий мешканець, ветеран бойових дій на Донбасі Іван Решотка. До відкриття також долучилися представники місцевої влади та фермери.

На пам’ятнику – імена Деде Дмитра Васильовича та Топала Олександра Степановича. Обидва загинули під час російсько-української війни та були посмертно нагородженні орденом “За мужність” III ступеня.

На Одещині відкрили пам'ятник загиблим у російсько-українській війніС

Дмитро Деде — дільничний інспектор прикордонної служби Луганського прикордонного загону. Загинув 28 вересня 2017 року внаслідок підриву на фугасі з розтяжкою під час наряду на ділянці “Станично-Луганське”, за 800 м від кордону з Росією.

Олександр Топал — командир відділення 28-ої окремої механізованої бригади. Загинув 16 серпня 2014 року під час обстрілу з БМ-21 “Град” в районі села Благодатне Донецької області.

За словами Сергія Гуцалюка, на заході з нагоди відкриття пам’ятника були присутні понад 100 людей, зокрема родичі загиблих, військові та місцеві мешканці.

На Одещині відкрили пам'ятник загиблим у російсько-українській війні
На Одещині відкрили пам'ятник загиблим у російсько-українській війні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *