В Одеській області визначили кращі села та ОТГ з благоустрою

Відбулось підсумкове засідання обласної конкурсної комісії з проведення обласного конкурсу «Сільські, селищні ради та об’єднані територіальні громади найкращого благоустрою у 2020 році», яке провів голова комісії Юрій Дімчогло. Конкурс у 2020 році Одеська обласна рада проводить вже втретє. 

У першій зоні перше місце виборола Степанівська сільська рада Роздільнянського району, друге –  Дубинівська сільрада Савранського району, третє – Лабушненська сільська рада Кодимського району. Також члени робочої групи запропонували відзначити значну роботу, яка проводиться Піщанським сільським головою Балтського району Володимиром Гербенським щодо покращення благоустрою території та розвитку сільської інфраструктури.

У третій зоні (південні райони) перше місце розділили між собою Кам’янська сільська рада Ізмаїльського району та Виноградівська сільська рада Арцизького району, друге – Виноградівська сільська рада Болградського району, третє – Петрівська Перша сільська рада Тарутинського району.

У конкурсі серед селищних рад Одеської області переможцями стали: Новобілярська селищна рада Лиманського району (перше місце) та Тарутинська селищна рада Тарутинського району (друге місце). Третє місце члени робочої групи вирішили не присуджувати, натомість було запропоновано відзначити значну роботу, яка проводиться Сергіївським селищним головою Білгород-Дністровського району Ігорем Вовченком.

Серед селищних ОТГ області з визначенням номінанта «Кращий населений пункт» зразковими у цьому році стали: смт Авангард Авангардівської селищної ОТГ Овідіопольського району та смт Велика Михайлівка Великомихайлівської селищної ОТГ Великомихайлівського району. Вони посіли перше та друге місце відповідно.

Серед сільських ОТГ області за визначення номінанта «Кращий населений пункт» першим стало с. Визирка Визирської сільської ОТГ Лиманського району, другим – с. Великоплоске Великоплосківської сільської ОТГ Великомихайлівського району.

У конкурсах серед сільських та селищних об’єднаних територіальних громад претендента на третє місце не визначено через низькі бали. Але було запропоновано відзначити значну роботу, яка проводиться Любашівським селищним головою Любашівського району Геннадієм Павловим щодо покращення благоустрою території та розвитку селищної інфраструктури.

За перше місце номінації передбачається диплом першого ступеня та грошовий приз у розмірі 300 тисяч грн для соціально-економічного розвитку відповідної території, за друге місце – диплом другого ступеня та грошовий приз у розмірі 150 тисяч грн для соціально-економічного розвитку відповідної території, за третє місце – диплом третього ступеня та грошовий приз у розмірі 100 тисяч гривень для соціально-економічного розвитку відповідної території.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *