Під Одесою змінять транспортну розв’язку на Двох Стовпах

У Службі автомобільних доріг Одеської області представили десять проектів транспортного вузла на “Двох стовпах”. Чиновникам найбільше сподобалися два з них.

Про це повідомив прес-центр відомства.

Проект №3 І №7 розглянули на нараді за участю керівництва Одеської ОДА, міської ради та представників Авангардівської і Хлібодарської громад.

Перевагу віддали варіанту №3. Згідно візуалізації проекту, вузол буде складатися з чотирьох дворівневих розв’язок, 12 заїздів, мати підмостовий габарит висотою 5,5 метрів. Загальна площа проїжджої частини складе 155 584 метра квадратних на загальній площі 38,4 гектара.

У відомстві зазначили, що на даному етапі потрібно вирішити питання землевідведення та проходження газопроводу, який потрапляє в зону будівництва транспортної розв’язки.

Відзначимо, нинішня розв’язка в районі Двох стовпів застаріла, що призводить до численних заторів на дорозі.

Фото: Служба автомобільних доріг Одеської області

2 thoughts on “Під Одесою змінять транспортну розв’язку на Двох Стовпах

  1. Раніше розроблений проект транспортної розв’язки передбачав реконструкцію існуючої з влаштуванням 5-ти підземних пішохідних переходів, кільцеву розв’язку більшого радіуса на другому рівні-шляхопроводі прямий проїзд транспортних засобів по а.д. “Обхід м. Одеси” по якому кількість автомобілів складає 70-80% від загальної кількості. Не потрібно вирішувати питання землевідведення та перенесення газопроводу. При розробці проекту підприємства, що розташовані біля існуючої а.д. “Обхід м. Одеси”, погодили виділення земельних площ. Розробники варіанту №3 повинні були врахувати, що після будівництва а.д. “Одеса-Рені” за новим напрямком “Одеса-Овідіополь-Б.Дністровський-Монаші” на 40-50% зменьшиться транспортний потік по існуючої а.д. “Обхід м. Одеси”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *