Понад 2 тисячі одеситів, хворих на COVID-19, лікуються вдома

2 тисячі 68 мешканців Одеси, що мають лабораторно підтверджений COVID-19, лікуються вдома. 

Такі дані повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.

Станом на 8 вересня 250 пацієнтів з COVID-19 знаходяться в міській клінічній інфекційній лікарні Одеси. Інші хворі, які мають легкий перебіг хвороби, лікуються амбулаторно й знаходяться на самоізоляції, запевнили у міськраді.

Крім того 3 тисячі 34 людини зняли з самоізоляції. Усього з початку пандемії в центри первинної медико-санітарної допомоги звернулися 3 тисячі 620 контактних осіб.

У пресслужбі також розповіли, що за весь час 4 мобільні бригади центру невідкладної медичної допомоги здійснили понад 2 тисячі 600 виїздів, під час яких провели 6 тисяч 800 обстежень на COVID-19. Наразі через зростання захворюваності в Одесі планують створити п’яту мобільну бригаду для виїзної діагностики COVID-19.

У міськраді нагадали, що в початковій стадії ознаки COVID-19 схожі з ознаками інших гострих респіраторних захворювань. У разі появи підвищеної температури, болі в горлі, задишки, кашлю та інших респіраторних симптомів слід звернутися до сімейного лікаря або на “гарячу лінію”:

  • 15-50 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів);
  • 0-800-50-15-50 (безкоштовно з мобільних телефонів).

Нагадаємо, за минулу добу захворювання на коронавірус лабораторно підтвердили у 113 мешканців Одеської області. З них 8 медиків та 5 дітей. Усього станом на 9 вересня  коронавірусну інфекцію діагностували у 8 тисяч 835 мешканців регіону.

З початку пандемії від COVID-19 повністю одужали 3 тисячі 181 людина. 136 мешканців області, у яких підтвердили інфікування, померли.

Найбільше інфікованих – в Одесі: 3 тисячі 813 пацієнти та в Болградському районі – 670 хворих.

Нагадаємо, 3 вересня в Україні змінився розподіл міст за карантинними зонами відповідно до ситуації з коронавірусом. Він діятиме протягом 14 днів. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Держкомісії з питань ТЕБ і НС.

До “червоної” зони увійшов Болградський район та залишилися міста Біляївка та Ізмаїл, решта регіону поділилася на “помаранчеві”, “жовті” та “зелені” частини. У “жовтій” зоні опинилися: міста Одеса, Білгород-Дністровський, Теплодар, Южне, а також Арцизький, Березівський, Іванівський, Кодимський, Лиманський, Савранський та Саратський райони Одеської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *