На Одещині вирощують гігантські персики

Персик-рекордсмен виростили в ФГ “Оксана” на Одещині. Фрукт сорту “Ред Хевен” досяг ваги 1,2 кг без використання стимуляторів росту.

персикФермерське господарство «Оксана» з Одеської області вже 3 роки поспіль вирощує за органічною технологією персики. Минулого тижня в господарстві розпочалося збирання врожаю персиків.

У ФГ «Оксана» не поспішають отримувати органік-сертифікат, наразі тут вивчають нову методику, «приміряють» органічний підхід у своєму господарстві, рахують врожайність і потенційні доходи в разі офіційного переходу на органіку.

«Використовуємо тільки органічні засоби захисту японського і австрійського виробництва, вони показують себе добре. Органічне вирощування передбачає зниження врожайності, і це нормально. У нас в господарстві ця цифра досягла 30%», — розповідає власниця Оксана Салун-Саламаха.персик

У садах господарство вирощують персики сортів: Кардинал, Ред Хевен та Молдова. А ось від ранніх сортів персиків тут відмовилися — по ним великі втрати через нестійкі погодні умови.

Персики ФГ “Оксана” одесити добре знають, приїздять у сад, щоб власноруч зібрати для себе врожай. Цього року жвава торгівля персиками прямо поряд з персиковими садами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *