Майно санаторію “Хаджибей” під арештом: його намагався привласнити забудовник

Забудовника, який обіцяв відремонтувати декілька корпусів дитячого лікувального санаторію “Хаджибей” під Одесою, підозрюють у спробі привласнити майно закладу на суму 50 мільйонів гривень. Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

За версією слідства, у 2007 році, керівництво санаторію уклало інвестиційний договір із приватним підприємцем, який мав побудувати базу відпочинку в селі Холодна Балка на узбережжі Хаджибейського лиману. Таке рішення, за даними СБУ, було ініціативою посадовців Міністерства охорони здоров’я.

Згідно з підписаним контрактом, інвестор зобов’язався виконати всі проєктно-будівельні роботи й профінансувати реконструкцію інших корпусів санаторію. Також він обіцяв закупити автомобілі для закладу, провести капітальний ремонт та налагодити газифікацію.

Забудовник намагався привласнити частину дитячого санаторію під Одесою – СБУДумська

Після виконання всіх умов договору санаторій мав передати нову базу відпочинку разом із землею у власність фірмі інвестора.

Натомість у 2018 році забудовник спробував відсудити ділянку в курортній зоні та інше майно санаторію. Як запевнили в Службі безпеки, передбачені договором роботи тоді ще навіть не почалися.

Наразі правоохоронці відкрили провадження через спробу незаконного заволодіння державною власністю за ч. 2 ст. 15 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Майно санаторію знаходиться під арештом, триває слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *