Масковий режим і дезінфекція: в Одесі школи запрацюють з 1 вересня

Одеські школи запрацюють в звичній очній формі з 1-го вересня. Перехід на дистанційне навчання можливий, якщо місто опиниться в “червоній” епідемічній зоні, розповіла директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

За її словами, у школах буде масковий режим, температурний скринінг і дезінфекція приміщень. Такі санітарні заходи профінансують з бюджету міста, а забезпечувати масками дітей матимуть батьки. Їх необхідно буде надягати при вході до навчальних закладів, а також при пересуванні коридорами. Під час уроків їх використовувати не потрібно.

Також в департаменті освіти радять батькам перед навчанням оглядати дітей та вимірювати температуру. При наявності мінімальних ознак ГРВІ краще залишити дитину вдома. Вчителі на першому уроці також будуть цікавитися станом здоров’я учнів.

Якщо такі діти будуть виявлені протягом навчального дня, особливо при ангінах різко підіймається температура. У кожній школі передбачено приміщення, яке ми умовно називаємо ізолятором, де діти з ознаками респіраторних захворювань будуть очікувати батьків та медичну допомогу“, – пояснила Олена Буйневич.

Вона додала, що в новому навчальному році до штату шкіл увійдуть медичні сестри. Діти з серйозними супутніми захворюваннями мають право навчатися дистанційно. Заяви на подібну форму навчання прийматимуть до 21 серпня, при цьому, за словами Олени Буйневич, місце у школі за такими учнями зберігається.

One thought on “Масковий режим і дезінфекція: в Одесі школи запрацюють з 1 вересня

  1. Ради выборов гонят детей в школу, понимая, что никакие их меры не помогут и никто никакие правила соблюдать не будут. Дети принесут вирус в семьи. “Кто не выжил, я не виноват”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *